Trelleborgs FF är på väg mot allsvenskt kval.

Minst.

Efter 2–0 mot Gais har skåningarna även häng på toppduon Dalkurd och BP.

– Förhoppningsvis räcker det hela vägen, säger TFF:s matchhjälte Erik Andersson.

I en tät match på Vångavallen var det mittfältaren Erik Andersson som på egen hand fixade målet som gav blev avgörande och gav de välbehövliga tre poängen.

Efter en mållös första halvlek där Trelleborg ändå skapade något mer slog 20-årige Andersson till i den 56:e minuten. Han drev upp på mitten, fintade bort ett par Gais-lirare och sköt ett lågt vänsterskott i bortre hörnet.

– Jag fick tillbaka bollen, fortsatte fram och tänkte att det bara är att klippa till, säger Andersson till TV4 Sport.

Fyra poäng ner till FFF

I den 80:e minuten punkterade Dino Islamovic matchen med sitt sjunde mål i superettan denna säsong. Islamovic stötte in 2–0 i öppet mål efter ett snyggt anfall där Anton Tideman och Salif Camara Jönsson stod för förspelet.

TFF är fortsatt trea i superettan – vilket innebär allsvensk kvalplats – men nu med fyra poängs marginal ned till Falkenberg med sju omgångar kvar.

Samtidigt skiljer ”bara” sex poäng till serieledaren Dalkurd och fem till tvåan Brommapojkarna (en match färre spelad) – lagen som ligger på placeringarna som ger direktuppflyttning.

”Gör mål på chanserna”

Framför allt har TFF kanonform. På de sex senaste matcherna har det blivit fem segrar och en oavgjord.

– Vi vill vara med där i toppen och då måste man vinna matcherna. Vi spelar bra som lag, är kompakta och gör mål på våra chanser, säger Erik Andersson till TV4 Sport och fortsätter på frågan hur långt det kan räcka:

– Vi får se när tabellen är slut. Förhoppningsvis räcker det hela vägen.