”Mourinho i blåsväder”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Foto: Jens Meyer / TT NYHETSBYRÅN

José Mourinho gick emot regeringens rekommendationer, Championship rustar för ”kärnvapenalternativ” och Liverpools ledning anar en läcka.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Det har varit mycket Tottenham på sistone och nu även José Mourinho. Enligt Daily Mail har tränaren varnats av klubben sedan han bestämde sig för att dra ihop ett gäng för träning – tvärtemot regeringens riktlinjer under lockdown.

Mourinho sågs med spelare som Davinson Sanchez, Ryan Sessegnon och Serge Aurier i norra London. Spurs insisterar på att träningen utfördes med ett avståndstänk i bakhuvudet. ”Alla spelare har påmints om att hålla avstånd vid träning utomhus”, säger en talesperson från klubben.

Samtidigt ska en del spelare vara irriterade på Tottenhams beslut att permittera många av sina anställda, vilket i princip innebär att man utnyttjar systemet. Därför ska de inte heller vara särskilt sugna på att tillfälligt sänka sina löner för att hjälpa klubben ekonomiskt.

DAGENS KAMP

Det kallas för ”kärnvapenalternativet”. De 24 klubbar som spelar i Championship funderar på att gå samman för att på så sätt undvika att gå under.

Det skulle bland annat innebära att stora delar av respektive arbetsstyrka tvingas bort samt spelare. Varje enskild ägare köper sedan ”tillbaka” klubben och omförhandlar kontrakten. ”Det hade förändrat synen på den engelska fotbollen”, menar Daily Mail.

Den potentiella drastiska lösningen kommer sig av att spelare än så länge inte vill gå med på att sänka sina löner. En anonym Championship-tränare säger till tidningen: ”Det är inte så enkelt i den här ligan. Spelarna har press på sig att sänka sina löner men skillnaden dem emellan är enorm. Jag har en spelare som tjänar 40 000 pund i veckan och en av de yngre tjänar kanske 2000 pund i veckan. Att be alla att sänka sina löner fungerar inte”.

DAGENS KONSPIRATIONSTEORI

Liverpools ledning sägs vara övertygade om att någon av Premier League-konkurrenterna läckte information om hur de skulle hantera följderna av coronaviruset.

Enligt The Athletic planerade klubben att släppa ett pressmeddelande under måndagen och berätta att de tänkte permittera stora delar av sina anställda. I stället blev de tvingade att hastigt kasta ihop ett uttalande under lördagen... Ett beslut som de sedermera tog tillbaka på grund av en smärre folkstorm.

DAGENS SKOJARE

Diogo Jota utesluter än så länge en flytt till Manchster United – på grund av Bruno Fernandes. Det är i en upplaga av portugisiska Record som Wolves-spelaren skojar till det och menar att landsmannen har lagt beslag på ”hans” nummer 18. ”Så vi hade haft ett problem”, menar Jota.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.