Djurgården körde över Kalmar

Av: Jonathan Nilsson, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

3–0 efter tio minuter.

Djurgården rivstartade mot Kalmar och vann till slut med hela 5–0 efter ett hattrick av Fredrik Ulvestad.

– Han är den sista i laget som skulle kunna göra hattrick, säger lagkamraten Per Kristian Bråtveit.

Fredrik Ulvestad rullade in en straffspark redan efter fyra minuter. Fem minuter senare blev norrmannen tvåmålsskytt och när matchen var tio minuter gammal ledde Djurgården med hela 3–0 (!).

Detta efter ett frisparksmål av Jonathan Augustinsson som vackert skruvade in bollen bakom Lucas Hägg Johansson.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Fick bollen av Bosse

I den 39 minuten fullbordade sedan Fredrik Ulvestad ett hattrick med sitt 4–0-mål och det var en glad 28-åring som mötte pressen med lindad fot efter matchen.

– Jag landade på den, men jag hoppas det är lugnt till onsdag (mötet med Malmö), säger Ulvestad som fick hjälp av sportchefen Bosse Andersson att lägga beslag på matchbollen, som brukligt är för tremålsskyttar.

– Det är den första, jag hoppas att det blir flera, säger han.

”Jag fattade ingenting”

Djurgårdens målvakt Per Kristian Bråtveit var förvånad över landsmannens målexplosion.

– Han är den sista i laget som skulle göra hattrick. Jag fattade inte vad som hände när han plötsligt hade två mål tidigt och sedan kom det ett tredje också. Det är kul för honom, men lite konstigt för oss andra som inte ser honom göra mål så mycket, säger målvakten med glimten i ögat.

Bråtveit fick förtroendet mellan stolparna för första gången på ett år och fick alltså hålla nollan direkt. Segern var en välkommen islossning för Djurgården som har haft en trög start på säsongen, med tre inspelade poäng på de tre första omgångarna.

– Jag vet inte om jag varit med om att leda med 3-0 efter tio minuter, det är en väldigt speciellt match. Det är väldigt mycket som inte stämt och i dag stämde allt, i alla fall utdelningsmässigt. Vi stressar Kalmar och skapar målchanser på det sättet, säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.