Först språngnickade Dino Islamovic in 2–0.

Sedan skickade Östersundsanfallaren en känga till Helsingborg redan i pausen.

– Vi har total kontroll, som det ska vara mot ett bottenlag, sa han till C More.

Matchen slutade 3–0.

Inför matchen skilde det en poäng mellan Östersund och Helsingborg i mitten av tabellen.

I paus ledde Östersund hemma med 2–0 och målskytten Dino Islamovic konstaterade:

– Vi har total koll, som det ska vara mot ett bottenlag, säger anfallaren till C More.

HIF:s mittback Markus Holgersson verkade inte hålla med.

– Det är jämnt men vi skapar inget, sa han till C More i sin pausintervju.

HIF:s mardrömsminuter

Den neutrale betraktaren skulle nog säga att Östersund hade varit klart bättre och att 2–0 inte var orättvist.

Gästerna, som redan saknade Andreas Granqvist och Andri Bjarnason, hade några riktiga mardrömsminuter under första delen av halvleken:

Minut 9: Mohammed Abubakari tvingades utgå med skada.

Minut: 15: Isak Ssewankamo placerade in 1–0 på inlägg från Hosam Aiesh.

Minut 18: Dino Isalmovic språngnickade in 2–0.

Minut 26: Alexander Farnerud, HIF:s andre innermittfältare, tvingades halta av med skada.

”Riktigt förbannad”

– Det störde hela rytmen, sa Holgersson till C More.

Den rutinerade mittbacken var inte alls nöjd med hur det första baklängesmålet kom till.

– Ett jävla skitmål. Det är jag riktigt förbannad på.

Ssewankambos mål var för övrigt den 23-årige mittfältarens första mål i en seniormatch, i varje fall i tävlingssammanhang.

Efter en knapp timmes spel var det bud på 3–0 när Tesfaldet Tekie sköt i ribbans underkant och Aiesh, på nick, tvingade HIF-keepern Kalle Joelsson till en stark räddning på returen.

3–0 dröjde i stället till stopptid när Jamie Hopcutt mycket vackert volleysköt in bollen på Curtis Edwards inlägg från höger.

Därmed skickade Östersund ner HIF mot bottenskiktet och sig själva mot toppen. Jämtlänningarna är på fjärde plats men på lika många poäng som serieledarna. Helsingborg är nere på 13:e plats.

– Första 45 minuterna var en av de bästa halvlekarna vi har gjort sedan jag kom hit, sa Ian Burchnall till C More efter matchen.