Publicerad 2019-05-19

Det var aldrig spännande.

Kopparberg/Göteborg tog en komfortabel 3-0-seger mot LB07.

Nu leder laget damallsvenskan inför VM-uppehållet.

Kopparberg/Göteborg kommer ha hela fyra representanter när Blågult reser till Frankrike för att spela VM senare i juni. Förbundskaptenen Peter Gerhardsson valde att ta ut Elin Rubensson, Julia Zigiotti Olme, Julia Roddar och Jennifer Falk till mästerskapstruppen.

Men innan avresan väntade en sista match i damallsvenskan.

Leder damallsvenskan

KGFC ställdes mot Limhamn/Bunkeflo i Valhalla IP – och det tog inte lång tid innan de satte ton.

Rebecka Blomqvist gav hemmalaget ledningen efter fem minuter, sedan utökade hon till 2-0 innan Pauline Hammarlund snyggt rundade målvakten och satte 3-0.

I den andra halvleken hände inte mycket. Kopparberg/Göteborg försökte pressa på och kom till ett par chanser men utan resultat. 3–0 betyder tredje raka segern inför sommar- och VM-uppehållet – och med tanke på att Linköping och Rosengård ställs mot varandra i morgon kan KGFC gå till sommar- och VM-uppehålligt som serieledare. Desto tyngre för LB07 som har endast en vinst på fem matcher och parkerar på en tionde plats.