Liverpool vann derbyt med stjärnorna på bänken

Publicerad 2019-12-04

Serieledande Liverpool fortsätter att dominera i Premier League.

Trots att flera tongivande spelare inledde på bänken sprakade offensiven i derbysegern, 5–2, hemma mot Everton.

– Liverpool bjöd på en otrolig galaföreställning i kväll, säger Viasats expert Martin Åslund.

Premier League-derby mot lokalrivalen Everton. Då valde Liverpools tränare Jürgen Klopp att inleda med anfallsstjärnorna Roberto Firmino och Mohamed Salah på bänken.

Men vad gjorde det när ersättarna var fullt kapabla att leda offensiven. Efter dryga halvtimmen hade Divock Origi och Xherdan Shaqiri gjort två respektive ett mål och satt Liverpool i en 3–1-ledning.

Sex mål i första

Målen i den första halvleken var det däremot inte slut på. Den ordinarie i hemmalagets anfallstrio, Sadio Mané, utökade ledningen, och Richarlison reducerade till 2–4 för Everton strax före pausvila.

Andra halvlek var inte den målglada historia som de första 45 minuterna utvecklades till. Lägen fanns men skärpan saknades – för det mesta i alla fall. Georginio Wijnaldum blev halvlekens enda målskytt.

– Det har varit ett skolboksexempel på mål. I både passningsspel, omställningsspel, tajming, avslut, allt, säger experten Martin Åslund i Viasat.

Obesegrade

Liverpool har varit mer eller mindre ostoppbart hittills under säsongen. I och med onsdagens 5–2-seger har förra säsongens ligatvåa vunnit 14 matcher och spelat oavgjort i en. Tabellen toppar man på 43 poäng, åtta poäng före Leicester. Everton ligger på 18:e plats med 14 inspelade poäng.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se