Lampard: ”Han strejkade inte”

Ger skadeuppdatering om Kanté och Willian

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

David Luiz tvingade sig bort från Chelsea, enligt uppgifter.

Något som inte stämmer, hävdar Frank Lampard.

– Vi var ärliga mot varandra. Luiz ville aldrig strejka, säger nyblivne Chelsea-tränaren.

Premier League startar ikväll.

Men för Chelsea är det söndag som gäller.

Då gästar de Manchester United på Old Trafford. En drabbning som också blir Frank Lampards första officiella tävlingsmatch som Chelsea-tränare.

– Det är två väldigt stora klubbar som möts. Vi vet vad Chelsea och United har gjort de senaste 20 åren. Det kommer vara ett stort test för båda lagen, säger engelsmannen.

Ger besked om truppen

Londonklubben kommer behöva klara sig utan David Luiz. Brassestjärnan blev under torsdagen klar för stadsrivalen Arsenal. Enligt flera engelska medier försökte mittbacken tvinga fram en flytt genom att bland annat hota med strejk.

Uppgifterna dementeras av Frank Lampard.

– Vi hade en ärlig konversation och efter det bestämde Luiz att han vill lämna oss. Han hotade aldrig med att strejka. Vi kan inte styra var en spelare går. Nu blev det så att Arsenal värvade honom, och de är en direkt konkurrent till oss. Men det är så det är, vi får acceptera det.

Glädjande för Londonklubben är att bollvinnaren N'Golo Kante är skadefri. Men det är oklart om han hinner bli matchredo till stormatchen på söndag.

– Vi kommer göra ett sista test med Kanté sen får vi se. Willian jobbar på men matchen kommer alldeles för tidigt för honom. Antonio Rudiger har tränat med hela veckan så han bör vara okej, säger Frank Lampard.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.