Undersökningen visar: Rapinoe slår Trump 2020

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Megan Rapinoe hade besegrat Donald Trump i ett amerikanskt presidentval 2020 med 42 procent mot 41.

Detta om man ska tro opinionsinstitutet Public Policy Polling, som gjort en opinionsundersökning på röstutfallet i det högst osannolika valscenariot.

Det är inte första gången som det politiskt demokratiskt styrda och välansedda Public Policy Polling gör udda opinionsundersökningar. Bland annat har de tidigare gjort opinionsundersökningar på huruvida hipsters ska beskattas för att vara irriterande och huruvida folk tror om Texassenatorn Ted Cruz i själva verket är den så kallade ”Zodiac-mördaren”.

Nu har de, enligt egen utsago efter allmän begäran, gjort en opinionsundersökning på huruvida den amerikanska VM-guldhjälten i fotboll Megan Rapinoe eller nuvarande presidenten Donald Trump hade fått flest röster i nästa presidentval 2020.

Megan Rapinoe utsågas till VM-turneringens bästa spelare.
Foto: TT
Megan Rapinoe utsågas till VM-turneringens bästa spelare.

”Utrymme att växa”

Resultatet – en Rapinoe i Vita Huset trots allt.

42 procent i undersökningen hade röstat på Rapinoe i en sådan presidentvalsbatalj, medan Trump hade fått 41 procent av rösterna.

Procentsatsen på Trump stämmer enligt PPP väl överens med tidigare och mer seriösa undersökningar, där den sittande presidenten hamnat på runt 40–42 procent i samtliga undersökningar som gjorts när han ställts mot de egentliga åtta presidentkandidaterna från Demokraterna.

”Förutom att Rapinoe leder knappt över Trump som det är har hon mycket utrymme att växa. Majoriteten av väljarna som inte har bestämt sig mellan Rapinoe och Trump röstade på Hillary Clinton i det förra presidentvalet. De är antagligen tveksamma efter som de inte känner till Rapinoe eller är säkra på henne som presidentkandidat”, skriver PPP.

Foto: TT
Rapinoe firar ett av sina mål i VM.

Osannolik kandidat

Opinionsinstitutet skriver också det uppenbara, att den 34-åriga fotbollstjärnan trots allt är en högst osannolik kandidat.

Samtidigt så är det redan som det är flera osannolika kandidater som jagar den demokratiska nomineringen. Teknikentrepenören Andrew Yang och fitnessgurun Marianne Williamsson, bland annat.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.