Publicerad 2017-01-29

Alexander Isak har tränat med Borussia Dortmund i veckan.

Men den 17-årige talangen saknades i bortamötet med Mainz.

Isak var inte med i truppen när Dortmund spelade 1–1.

Sportbladet var först med att berätta att Alexander Isak var klar för Borussia Dortmund. Den här veckan började anfallaren träna med den tyska storklubben.

17-åringen har gjort flera pass med klubben, vilket har uppmärksammats både i Tyskland och Sverige. Men det har mest handlat om en maktkamp i Dortmund och silenzio stampa för Isak.

Dortmund tappade 1–0 till 1–1

I dag spelade Dortmund sin första match sedan Isak skrev på. Inte helt oväntat saknades 17-åringen i truppen.

Dortmund fick en drömstart borta mot Mainz, som har tränats av Tuchel. Marco Reus tryckte in 1–0 efter tre minuter.

Bortalaget hade sedan flera möjligheter att utöka ledningen. Men i stället kom en sen kalldusch för Dortmund. Mainz kvitterade till 1–1 i den 83:e minuten genom Danny Latza – han nickade in bollen från nära håll.

Dortmund är på fjärde plats i bundesliga, laget har 31 poäng.