Barcelona till final – efter stort drama

Uppdaterad 2017-02-08 | Publicerad 2017-02-07

Tre röda kort, missad straff och ett felaktigt bortdömt mål.

Efter många om och men lyckades Barcelona ta sig till final i Copa del Rey – en final som en avstängd Luis Suarez missar.

– Jag skrattar åt min utvisning, säger han, enligt Marca.

2–1-segern på Vicente Calderón förra veckan gav Barcelona ett gynnsamt utgångsläge inför tisdagkvällens returmöte mot Atlético Madrid i Copa del Rey.

Men något enkelt avancemang blev det inte för den sakens skull.

Hemmalaget såg till en början ut att få en behaglig resa mot finalen när Lionel Messi strax innan halvtid serverade Luis Suarez öppet mål fram till 1–0.

Men Atlético Madrid reste sig.

Med knappt timmen spelad placerade Antoine Griezmann snyggt in bollen i nät – men vinkades felaktigt av för offside.

Suarez utvisad – och ursinnig

Kort därpå fick bortalaget en ny chans till kvittering när Gerard Piqué fällde Kevin Gameiro i straffområdet. Fransmannen tog själv hand om elvameterssparken – men sköt den i överkanten av ribban till hemmapublikens lättnad.

Gameiro tog dock revansch på sig själv bara ett par minuter senare. Griezmann passade elegant fram sin landsman som enkelt kunde rulla in 1–1-målet.

Atlético stod för en tung forcering men lyckades inte få in det nödvändiga 2–1-målet. Detta trots att Luis Suarez i matchens slutskede drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad.

Uruguayanen hade sin arm i huvudhöjd på Koke, men någon fulhet var det inte tal om.

– Jag skrattar åt min utvisning. Det var något som bara skulle komma, det var vad domaren ville. Jag är upprörd, säger Suarez, enligt Marca.

– Det andra kortet var inte fult och domaren gav mig inte någon förklaring. Som vanligt.

Kan ställas mot Guidetti

Korten haglade matchen igenom med totalt tio varningar utdelade, något som tidigare i den andra halvleken även fick både Barças Sergi Roberto och Atléticos Yannick Carrasco utvisade.

För Barcelonas del innebär detta att både Suarez och Roberto är avstängda i finalen den 27 maj.

Där väntar antingen Deportiva Alaves eller John Guidettis Celta Vigo som drabbar samman på onsdagen. Första mötet slutade 0–0.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se