Pedro hoppade in och räddade Chelsea

Publicerad 2018-09-01

Petad från start för första gången i år.

Men när Pedro fick komma in behövde han bara sju minuter för att fixa Chelseas fjärde raka seger i mötet med Bournemouth.

– Vi förtjänade det, säger Eden Hazard.

Pedro har varit en nyckelfaktor i Chelseas fina start med där han gjort två mål på de tre raka segermatcherna. Därför vara det många som var lite förvånade över att nya managern Maurizio Sarri valde att bänka spanjoren från start mot Bournemouth.

Och Chelsea hade svårt att dyrka upp bortalagets kompakta försvar under första timmen. I stället var det ex-Chelseaspelaren Nathan Ake som var nära att sätta 0–1 efter knappt timmen spelad. Avslutet gick precis utanför och efter 65 minuter släppte Sarri in Pedro på plan.

Hazard punkterade

Sju minuter senare tog spanjoren emot bollen utanför straffområdet och placerade kyligt in sitt tredje mål för säsongen till 1–0. Därmed har redan Pedro gjort fler ligamål efter fyra matcher där här säsongen än han gjort totalt tidigare.

– När du spelar som vi gör måste du ha tålamod. Vi har flera spelare som kan göra mål när som helst och Pedro gjorde det bra och efter målet kontrollerade vi matchen, säger Hazard till Viasat.

Just Hazard dödade spänningen i 84:e minuten med sitt 2–0-mål. Fjärde raka segern för Chelsea gör att man hänger med Liverpool som obesegrade i tabelltoppen.

I andra delar av London är det desto tyngre. West Ham kom till hemmamötet med Wolverhampton med tre raka förluster. Och nye tränaren Manuel Pellegrini blev poänglös igen efter att Adama Traore gjort 0–1 i matchens absoluta slutskede. Därmed förblir West Ham Premier Leagues enda poänglösa lag.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se