Publicerad 2018-06-16

Gefles kris blir allt djupare.

Under lördagen kom ännu en förlust – den här gången på hemmaplan mot Öster.

– Det är bara en stor besvikelse. Defensivt är det för dåligt, säger Erik Törnros till Gefle Dagblad.

0–3 senast mot Falkenberg följdes upp med en ny förlust mot mittenlaget Öster. Denna gång skrevs siffrorna till 2–4 efter att Öster chocköppnat och gjort två mål redan efter 26 minuter genom Dragan Kapcevic och Simon Helg.

Jesper Florén reducerade förvisso för Gefle men fem minuter innan pausvilan satte Mattias Pavic 3–1. Gästrikarna blev sedan utbuade av sina egna fans i halvtid – de som var på plats vill säga. Publiksiffran var säsongens lägsta – blott 869 personer hade letat sig till Gavlevallen under lördagseftermiddagen.

I den andra halvleken lyfte krisklubben upp laget för att jaga poäng och lyckades reducera ännu en gång genom Anton Kralj i den 58:e minuten.

Men glädjen blev kortvarig – knappt två minuter senare gjorde David Johanesson 4–2 för smålänningarna och då var det ridå ned för ex-allsvenska Gefle.

– Det är för enkelt. Man har jobbat en hel vecka med förberedelser inför en så här viktig match och så får vi den här starten. Det är för enkelt, det ser alla, säger Törnros till GD.

Kvar som nästjumbo i Superettan

Därmed ligger klubben kvar som nästjumbo med nio inspelade poäng på tolv matcher. Tränaren Johan Mjällby har sedan tidigare aviserat att han kanske inte är rätt man för jobbet, men enligt ordförande Malin Rogström har klubben fullt förtroende för Mjällby.

– Vi kommer att visa stort tålamod. Det finns inte en fråga om att byta tränare, sa Rogström till Sportbladet efter 0–3-förlusten i förra omgången mot Falkenberg.

Öster klättrar i och med segern två placeringar i tabellen.

I Skåne tog Brage sin andra raka seger via 2–1 mot Landskrona. Robbin Sellin inledde målskyttet i den 38:e minuten men det tog bara tre minuter innan gamle Helsingborgspelaren Monday Samuel kvitterade för Landskrona. Anfallaren Anton Lundin blev sedan hjälte när han satte segermålet i mitten av den andra halvleken. Resultatet innebär dock oförändrat tabelläge för båda klubbarna – Brage är kvar på sjätte plats medan Landskrona ligger elva.

IK Frej kämpade ner jumbon Värnamo nere i Småland. Matchen slutade 1–2 och Värnamo har nu tio förluster på 13 matcher. För Frej var det tre välbehövliga poäng och klubben klättrar en placering – från plats 14 till 13 – men är alltjämnt kvar på negativ kvalplats.

Norrby bjöd på en miniskräll när man slog topplaget Örgryte i Göteborg. Även i den matchen skrevs siffrorna till 1–2. Jonatan Azulay och Adam Ericsson blev matchvinnare för boråsarna. Örgryte missade därmed chansen att sätta press på toppkonkurrenterna.