Mot Nantes nätade anfallaren två gånger i 4–1-segern.

Därmed har 30-åringen gjort 15 ligamål på 13 matchdagar.

I början av säsongen handlade mycket kring Paris Saint Germain om den infekterade relationen mellan nyförvärvet Neymar och den rutinerade Edinson Cavani.

Bästa vänner är de kanske inte men de fortsätter leverera för den franska storklubben.

Inledningsvis såg det blekt ut mot Nantes men när målskyttet väl kom igång rann det iväg snabbt. Cavani gjorde först 1–0 i den 38:e minuten för hemmalaget och Angel Di Maria utökade ett fåtal minuter senare genom ett skott som nog var menat mer som ett inlägg.

Nytt målrekord

Nantes satte lite spänning i matchen när inhopparen Prejuce Nakoulma reducerade. Men närmare än så kom aldrig det gästande laget.

I stället utökade först Javier Pastore till 3–1 efter ett skott som målvakten Ciprian Tatarusanu inte lyckades hålla. Sedan var det dags för Cavani igen.

Efter ännu ett tvivelaktigt ingripande av Tatarusanu kunde uruguayanen enkelt rulla in 4–1. Det var 30-åringens 15:e ligamål på 13 matchdagar – vilket innebär nytt rekord i Ligue 1. Säsongen 1972/73 lyckades Dick van Dijk göra 14 mål på 13 dagar.

PSG å sin sida toppar tabellen på 35 poäng, sex poäng före tvåan Monaco.