”Champions League säljer inte längre”

Wenger: ”Europeisk superliga kommer konkurrera ut PL”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Ligamatcher mitt i veckan och europeiska supermöten på helgerna.

Så tror avgående Arsenaltränaren Arsene Wenger framtidens fotboll kommer att se ut.

– En europeisk superliga kommer hända. Och det snart, säger Wenger.

Efter ligamötet med Huddersfield på söndag har Arsene Wenger gjort sitt som Arsenaltränare efter 22 år vid rodret.

Och inför avskedsföreställningen har 68-åringen spekulerat om framtiden.

Arsenal har länge varit en av de stora motståndarna till en europeisk superliga och gått ut med officiella uttalanden på sin hemsida.

Men nu tycks Arsene Wenger ha gett upp hoppet.

– Troligen kommer vi att ha en europeisk liga på helgerna och en inhemsk liga som spelas tisdag eller onsdag. Jag tror att det är nästa steg. En europeisk superliga kommer hända. Och det snart, säger Wenger enligt Independent.

”Det säljer inte längre”

Wenger misstänker att storklubbarna kommer att lämna Champions League samtidigt som Premier League kommer att minska till 16 lag.

– Champions League säljer inte längre. Titta på publiksiffrorna i Champions League – det finns en kontrast där eftersom publiksiffrorna inte är fantastiska. Men om du har Real Madrid mot Barcelona, Real Madrid mot Arsenal eller Manchester United–Bayern München varje vecka kommer publiksiffrorna att vara bra, säger han och fortsätter:

– Om man vill göra Premier League mer attraktiv måste de gå ned till 16 lag och göra det till en riktig tävling. De stora klubbarna känner att om två mindre lag spelar mot varandra finns det ingen som vill kolla. Folk vill ha kvalitet. Så vi måste dela på pengarna trots att ingen är intresserad av er? Premier League kommer att bli mindre om vi startar en europeisk superliga.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.