Anfallaren Mohamed Salah gjorde två mål i semifinalen mot Roma.

Mot Stoke var anfallaren inte lika lyckad – och missade ett jätteläge.

Enligt Whoscored har han nu bommat 21 klara målchanser i ligaspelet.

Jürgen Klopp valde att spela flera av sina stjärnor i ligamötet med bottenlaget Stoke.

Detta trots att Liverpool ska spela returen i Champions League-semin mot Roma nästa vecka. Tränaren frångick däremot sin traditionella formation och ställde ut en trebackslinje med Virgil van Dijk, Ragnar Klavan och Joe Gomez.

Salah missade jätteläge

Mohamed Salah gjorde två mål i semifinalen och toppar Premier Leagues skytteliga på 31 fullträffar. Under lördagen hade egyptiern möjlighet att bräcka det tidigare målrekordet i ligan, men fick ingen bra dag. Redan efter sju minuter blev anfallaren frispelad och skulle bara lägga in bollen bakom Jack Butland – men missade målet. Faktum är att, enligt Whoscored, hade Salah då sammanlagt bommat 21 ”klara” målchanser i ligaspelet.

Liverpools vanligtvis rika målproduktion syntes inte till i den första halvleken och inte heller i den andra. Med tjugo minuter kvar hade laget mäktat med 14 avslut, men bara två av skotten var på mål.

Straffsituation i slutskedet

I slutet av matchen skulle hemmalaget ha haft en straff då Erik Pieters tog bollen med handen i straffområdet. Men slutresultatet blev 0–0 vilket innebär att Liverpool behåller sin tredjeplats i tabellen.

Stoke har nu fyra poäng upp till Swansea närmast ovanför strecket, som har en match mindre spelad.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se