Inne – eller inte?

Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2009-08-24

Djurgårdens Daniel Sjölund sköt ribba...och ja, in?

Djurgården behövde tre poäng. Men kom inte närmare än Blåvitts mållinje. Eller hur var det nu? Daniel Sjölunds tunga skott tog i ribban – och studsade ner på marken. Publiken ville ha mål, domaren friade. Matchen på Stadion slutade 0–0.

– Tungt, vi är inte nöjda med en poäng, säger Daniel Sjölund i ppv.

IFK Göteborg

Allsvenska jumbon Örgryte vann mot Malmö med 1–0. Därför var pressen på Djurgården att ta poäng mot IFK Göteborg enorm. Efter 40 minuter träffade Daniel Sjölund ribban med ett hårt skott. Bollen åkte ned i backen. I mål, enligt Djurgårdens ledare och publik. Inte i mål, enligt domaren Daniel Stålhammar. Hur som helst: situationen kommer att diskuteras. TV-bilderna ger inte någon exakt klarhet i om det var mål eller inte.

– Jag hoppades på att linjedomaren skulle dra upp flaggan. Men det är sådant som händer, det är bara att mala på, säger Daniel Sjölund.

Rehn hann med att skälla på Hysén

Första halvlek på Stadion innehöll även en rolig detalj mellan Blåvitts tränare Stefan Rehn och lagets skyttekung Tobias Hysén. Rehn:

– Löp, annars blir det bänken, gormade Rehn med riktning mot Hysén.

Hysén startade lite oväntat matchen mot Djurgården efter att ha haft en del skadebekymmer på sistone. Och nog såg han inte lika rörlig ut som vanligt. Efter 40 minuter byttes Hysén ut mot Theodor Bjarnason.

En dålig andra halvlek

Den andra halvleken var inte bra. Inget av lagen klarade av att skapa ett ordnat anfallsspel. Det handlade mest om tacklingar, övertända spelare och dåligt passningsspel. På slutet var Djurgårdens spelare mycket trötta och Blåvitt var nära att kontra in ett mål flera gånger. Det bästa läget hade Hannes Stiller, men Blåvitts nyförvärv brände även han sitt läge.

”Slår bort för många simpla passningar”

– Jag är nöjd med inställningen i laget, men inte med spelet. Vi slår bort för många simpla passningar och löper inte tillräckligt bra för varandra offensivt. Men vi kommer igen, nu är det bara att köra, säger IFK Göteborgs målvakt Kim Christensen.

I och med Öis seger har nu nästjumbon Djurgården bara fyra poäng ner till Örgryte på sistaplatsen i allsvenskan.