Daniel Larsson vill sänka förra klubben

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”De har spelare som kan avgöra från ingenting”

Tillbaka på Hisingen.

Då är Daniel Larsson segerviss.

– Vi hade bra matcher mot Häcken i fjol, säger MFF-anfallaren till Sydsvenskan.

Foto: Släkten är värst? Daniel Larsson möter sin gamla klubb Häcken i kväll. Återstår att se om det blir ett kärt återbesök för Malmöspelaren eller ej.

Han är inte äldre än 24 men har redan gjort 136 matcher i superettan och allsvenskan. I mer än hälften av fallen har han spelat för Häcken – laget som han möter i kväll.

– Jag har väldigt mycket nära vänner som är kvar i laget, så det blir en många samtal just de här veckorna, säger Daniel Larsson till Sydsvenskan.

Hur många insidertips har du gett till Malmö?

– Det vill de (Häcken) inte bjuda på och de har förändrat rätt mycket spelmässigt sedan jag var där. Men vill de ha tips på individuella saker så kan jag nog hjälpa till.

När Malmö i förra veckan vände på 0–1-underläget mot Örebro och därmed satte stopp för sin förlustsvit var Larsson en avgörande faktor med assist till båda Guillermo Molins mål. Och formen är god.

”Bra matcher”

– Jag är precis lika förberedd som vanligt, inga skavanker eller så, fullt fokus. Det känns jättebra.

Hur svårt är Häcken att möta?

– Det är ett väldigt bra lag med speciella offensiva kvalitéer, med spelare som kan avgöra från ingenting. Men vi hade bra matcher mot dem i fjol så jag ser ingen anledning till att det inte skulle bli en trevlig match den här gången heller.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.