Publicerad 2016-08-21

Alexander Isak avslutade med ett drömmål

Astrit Ajdarevic stegade fram från elva meter.

Men Patrik Carlgren räddade straffen – och ordnade tre poäng till AIK.

– De behövde inte förta sig, det kan vi ju säga, sa Alexander Axén till C More Sport efter att Örebro SK förlorat med 0–2.

Det var ett toppmöte i Närke.

Femman Örebro SK tog emot trean AIK.

Och AIK kunde ta en viktig trepoängare.

Matchens första mål stod sommarförvärvet Chinedu Obasi, 30, för. Daniel Sundgren tog sig fram längs högerkanten och spelade in i banan, där Amin Affane lättade vidare bollen till Obasi. Nigerianen vände inåt banan och via ett skott som tog på Michael Almebäck kunde han i den 37:e minuten göra 1–0 till AIK.

”Inte svårt att kontrollera”

Kort efter målet fick Örebro SK sin stora kvitteringschans.

I den 39:e minuten tilldömdes nämligen ÖSK straff, sedan Victor Sköld gått omkull i straffområdet. Någonting som orsakade stor upprördhet i AIK–lägret – och i samband med situationen varnades inte mindre än tre stycken AIK–spelare.

Patrik Carlgren skulle dock gå vinnande ur straffduellen med ÖSK:s Astrit Ajdarevic. Den 24–årige målvakten slängde sig åt vänster och tog Ajdarevic straff, varpå han fick en fot på bollen och stötte bort bollen från en retur.

Närmare en kvittering än så skulle dock inte ÖSK komma.

– Det är inte svårt att kontrollera när vi aldrig går på mål. De behövde inte förta sig, det kan vi ju säga, säger ÖSK–tränaren Alexander Axén till C More Sport.

Isak punkterade matchen

Även om AIK hade flera bra chanser att utöka ledningen skulle det dröja fram till den 92:a minuten innan jättetalangen Alexander Isak, 16, gjorde 2–0. Anfallaren kunde på ett läckert vis lyfta bollen över Michael Almebäck och därefter även över Oscar Jansson innan han avslutade med att lägga bollen mellan benen på Almebäck.

– Jag kom in och det var ganska många trötta spelare. Så det passade bra att komma in. Jag var pigg i dag, säger Alexander Isak.

I och med segern befäster AIK sin tredjeplats medan Örebro fortsatt parkerar på femteplats.