Drömstart – men förlust ändå

Av: Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

Halmstad föll i premiären av superettan

1 av 2 | Foto: Marcus Johansson deppar

Halmstad fick en drömstart i återkomsten i superettan.

Men det slutade ändå med förlust i premiären mot Sirius.

– Det är för dåligt, helt enkelt. Vi ska ställa betydligt högre krav på oss själva, säger Fredrik Olsson.

Halmstad är tillbaka i superettan efter tre år i allsvenskan och man inledde borta mot Sirius i ett möte mellan två förväntade topplag.

Hallänningarna fick en drömöppning på matchen när blott 16-årige Sead Haksabanovic gjorde 1-0 redan efter drygt en minut. Jättetalangen sköt in ledningsmålet från 17-18 meter efter en svag undannick och passivt försvarsspel av hemmalaget.

Men Sirius, trea i superettan i fjol, hämtade sig snabbt i en chansrik första halvlek.

Lekström hjälte

Christer Gustafsson drog in 1-1 på volley på Kingsley Sarfos vänsterinlägg i den 17:e minuten.

Efter att Sirius nye keeper Benny Lekström hållit tätt med ett par bra parader kunde Ian Serelius nicka in 2-1 i den 41:a minuten.

I den andra halvleken hade nyförvärvet Fredrik Olsson, skyttekung i serien i fjol i Jönköpings-Södra, bästa läget att kvittera för Halmstad när han kom fri åtta minuter före slutet. Men Benny Lekström gjorde en perfekt utrusning och avvärjde med en benparad. 

– Det är för dåligt, helt enkelt. Även om vi skapar en del chanser så tycker jag att vi ska ställa betydligt högre krav på oss själva, säger Olsson till Hallandsposten och fortsätter:

– Det känns som att vi inte alls spelar som ett lag utan är väldigt långa och det är stora ytor mellan lagdelarna.

Ville ha straff

Straffsituationerna har varit de snaste dagarnas snackis i allsvenskan. Vi fick en i den här superettanpremiären också sedan Alexander Henningsson i Halmstad gått omkull på stopptid i en duell med Kujtim Bala. Men Henningsson hade inte samma utdelning som Markus Rosenberg och Tobias Hysén utan fick i stället syna det gula kortet.

– Han sätter ut knät och fäller mig så för mig är det en solklar straff och jag tror att alla som såg det också tyckte det, säger Henningsson till Hallandsposten.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.