Kalmars försvarstabbar gav Elfsborg segern

Uppdaterad 2015-08-24 | Publicerad 2015-08-23

Med en riktig målvaktstabbe och en försvarsmiss gav Kalmar bort segern.

Elfsborg hänger på i guldstriden efter den första bortasegern i Kalmar sedan 2006.

Kalmar var hetast framåt i den första halvleken, med flera omställningar som borde ha varit mål. Men för mycket slarv i sista touchen gjorde hemmalaget mållöst.

Och i den andra halvleken skulle det börja slarvas även i försvaret. Den första dundermissen stod Kalmars målvakt Lars Cramer för. Viktor Agardius slog en hemåtpass och väntade sig att få tillbaka bollen – men Cramer sköt den rätt på Simon Hedlunds supersnabba fötter och bortalaget hade 1–0 efter 52 minuter.

– Anders [Svensson] sa till mig att han gjorde så i första halvleken och "gå inte på den så gör du mål", så det gjorde jag, säger Hedlund i C More.

Hedlund tvåmålsskytt

Kalmar kämpade för kvittering, men ställde återigen till det. I den 85:e minuten gav en ny försvarsmiss Arber Zaneli chansen – som han satte.

Gardinen drogs ned för Kalmar som minuten efter släppte in ytterligare en boll genom matchens man Simon Hedlund.