Cavani straffas av förbundet för inlägget på sociala medier

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Phil Noble / TT NYHETSBYRÅN

FOTBOLL

Engelska fotbollsförbundet FA har dömt Edinson Cavani till böter.

Orsaken är ett inlägg som Manchester United-anfallaren delade på sociala medier.

Det kom från en supporter och innehöll ett ord som kan tolkas rasistiskt.

Enligt flera engelska medier riskerar Edinson Cavani också tre matchers avstängning.

Det var efter 3–2-segern mot Southampton på St Mary's Stadium som 33-åringen från Uruguay delade ett inlägg på Instagram. Retweeten raderades senare.

Manchester United poängterade att ordet tydligt användes på ett kärleksfullt sätt och har en annan betydelse i spelarens hemland.

FA har nu ändå beslutat att straffa Edison Cavani för olämpligt uppträdande vid sidan om planen. Regelverket säger att en spelare som postar ett inlägg på sociala medier som refererar till en persons etniska ursprung, hudfärg eller nationalitet riskerar att straffas.

Bett om ursäkt

Manchester United och Edison Cavani överväger att överklaga beslutet.

– Det sista jag ville var att förolämpa någon. Jag motsätter mig rasism totalt. Jag tog bort inlägget så snart jag förstod att det kunde uppfattas på ett annat sätt. Jag vill uppriktigt be om ursäkt, säger Edison Cavani.

2011 dömdes Luis Suarez i Liverpool till åtta matchers avstängning för att han använt samma ord till Patrice Evra i Manchester United.

I matchen så blev Edison Cavani matchhjälte genom att vända på 2–0-underläget i stort sett på egen hand. Han spelade fram Bruno Fernandes till 2–1-målet och gjorde kvitteringen och segermålet på tilläggstid på egen hand.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.