Kulusevski i karantän – kommer inte till Stockholm i dag

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Dejan Kulusevski ansluter inte till landslaget under måndagen.

Juventusspelarna är satta i karantän och kan därmed inte lämna Italien.

Sebastian Andersson har dessutom lämnat återbud till samlingen.

Tre matcher väntar Sverige på en vecka. Först träningsmatchen mot Ryssland på torsdag, sedan Nations League-mötena mot Kroatien och Portugal.

Under måndagens presskonferens meddelade Janne Andersson att Sebastian Andersson tvingats lämna återbud.

– Han hade problem med sitt knä förra samlingen och det har krånglat sedan dess. Han har spelat, men nu tog det stopp så han har lämnat återbud, säger förbundskaptenen.

”Håller oss informerade”

En annan spelare som inte kommer till landslagssamlingen under måndagen är Dejan Kulusevski. Juventusspelarna är satta i karantän fram till onsdag och kommer därmed inte att åka till Ryssland.

– Dejan fick vi besked om i går. De (spelarna i Juventus) får inte resa från den regionen. Det är de lokala myndigheterna som säger nej, för de bryter mot en regel då. Sportsligt säger varken förbund (Italienska) eller Juventus nej utan det är regionen. Han visste inte så mycket själv utan fått veta att de inte kunde åka iväg och att om de tar risken att dra iväg kan det bli att man personligen blir bestraffad, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

Det trolig är att Juventusproffset får lov att ansluta till det svenska landslaget i Zagreb på lördag inför mötet med Kroatien på söndag.

Enligt landslagsledningen är Dejan Kulusevski frisk och inte drabbad av Covid-19.

Sedan tidigare står det klart att Ludwig Augustinsson inte kommer att åka med till Ryssland på onsdag eftersom Werder Bremen inte tillåter det. Han kommer inte heller att spela mot Portugal.

– Myndigheterna i Bremenregionen har sagt att om man åker ett land som är rött så får man sitta i karantän i fem dagar när man kommer hem och Ryssland och Portugal är sådana länder, men inte Zagrebregionen, säger Andersson.

”Är lite bekymrad”

Emil Forsberg säger till Expressen att han också är osäker på att åka till Ryssland, men i dagsläget har landslaget inte fått fler återbud.

Mikael Lustig klev av skadad mot Östersund i går, men enligt förbundskaptenen ska det inte vara någon större fara. Janne Andersson är dock orolig för vissa spelares hårda matchande den senaste tiden.

– Jag är lite bekymrad. Alla matcher är ju viktiga där ute och de spelarna som spelar hela tiden är ju vältrande i grunden, men det sliter tufft på kropparna så lite bekymrad kan jag vara för några av våra spelare. Men samtidigt hoppas jag att klubbarna lyssnar på spelarna och ger dem lite andrum när det går, säger han.

Foto: Paolo Bruno / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.