Jonas Knudsen avgjorde premiären sent för MFF

Uppdaterad 2021-05-21 | Publicerad 2021-04-10

MALMÖ/STOCKHOLM. Hammarby var på väg att rädda ett kryss i premiären.

Då klev en oväntad hemmahjälte fram när MFF:s Jonas Knudsen dundrade in en halvvolley till 3–2 i 90:e minuten.

– Det gick på instinkt, säger han.

Malmö FF

Hammarby såg ut att sno med sig ett tungt kryss i bortapremiären mot Malmö FF. På två avslut mot mål hade Gustav Ludwigson och Abbe Khalili gjort två Bajen-mål i en galen första halvlek som slutade 2–2.

Det såg ut stå sig även i andra halvlek. Men så i 90:e minuten kom avgörandet – med en osannolik matchhjälte.

Med sitt allra första allsvenska mål halvvolleysköt Jonas Knudsen in 3–2 i en snygg båge förbi David Ousted.

– Den person på plan som jag minst förväntade mig det av, en sån kalaspärla, säger Jens Fjellström i Kanal 5.

– Fantastisk känsla, ska man göra det ska man göra det ordentligt, säger Knudsen själv.

På läktarna fanns knappt 200 personer som satt i olika restaurangloger.

– Det var ”fedt” att ha åskådare tillbaka och kunna ge tillbaka till dem. De skapade en härlig stämning sett till antalet som var här, säger Malmö FF:s tränaere Jon Dahl Tomasson som tyckte laget vann välförtjänt.

– Vi dominerade matchen.

Skador i MFF

Annars var det i den första halvleken som det mesta hände i premiären. Allra vackrast var Abbe Khalilis drömfrispark till 2–2 i sjunde övertidsminuten av första akten. Men det var Malmö som förde spelet och som också visade en bredd i offensiven.

Nyförvärvet Antonio Colaks skottvilja låg bakom Sören Rieks 2–1-mål och Ola Toivonen rutin fixade straff till 1–1 efter en märklig sekvens där David Ousted stod för matchens räddning och orsakade straff inom 30 sekunder.

Ola Toivonen fick sedan, precis som Franz Brorsson, lämna matchen i förtid med skadekänning i andra halvlek.