Sportchefens ilska: ”Han har ingen moral i kroppen”

Publicerad:
Uppdaterad:
Viktor Agardius
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Viktor Agardius

FOTBOLL

Mittbacken Viktor Agardius såg ut att vara klar för en fortsättning i Mjällby.

I sista stund valde han dock att nobba – och ser nu att att gå till en allsvensk konkurrent.
– Jag trodde att han skojade först, rasar Mjällbys sportschef Hasse Larsson till Kristianstadsbladet.

Mittbacken Viktor Agardius fostrades i Kristianstads FF, nuvarande Kristianstad FC, men gjorde sig ett namn i Mjällby AIF.

Efter flera äventyr var han tillbaka i klubben förra säsongen. Kontraktet har löpt ut, men allt pekade på att han skulle fortsätta i klubben.

Det trodde åtminstone Mjällbys sportchef Hasse Larsson.

– Allt var klart och han hade muntligt sagt ja till oss. Vi fotade honom på kvällen i söndags och skulle skrivit kontrakt med honom i dag (måndag) på förmiddagen, säger han till Kristianstadsbladet.

Foto: MRKONJIC SUVAD/Aftonbladet / TT NYHETSBYRÅN
Hasse Larsson

”Hur fan man nu kan göra det”

I sista stund valde dock Agardius att nobba kontraktsförslaget, och verkar nu vara på väg att skriva på för den allsvenska konkurrenten IFK Norrköping.

– Uppenbarligen så har Viktor ingen moral i kroppen. Han ringde mig igår kväll (söndag) och sa att han hade bestämt sig för Norrköping hur fan man nu kan göra det när man har ett muntligt avtal med en annan klubb, säger Larsson.

Klubben gjorde klart med den nederländske mittbacken Daan Klinkenberg under söndagen, och uppges ha valt mellan att försöka behålla Agardius eller gå för att värva Jesper Löfgren. Löfgren var utlånad till Mjällby förra säsongen, men har nu återvänt till sin norska klubb, Brann.

Vad som händer med Löfgren är i nuläget oklart.

”Trött på detta”

Agardius är ännu inte presenterad av Norrköping, och Mjällby har inte landat i hur klubben ska ta ställning till händelseförloppet.

– Jag är bara så jävla trött på detta. Jag behöver nog ta det lugnt i några dagar. Det blir för mycket när man inte ens kan lita.., jag vet inte, det känns helt overkligt att man kan göra på det här viset, säger Hasse Larsson till Kristianstadsbladet.

Sportbladet söker Viktor Agardius för en kommentar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.