Neville: ”Lindelöfs problem är Maguire”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Gary Neville tycker inte att samarbetet mellan Victor Nilsson Lindelöf och Harry Maguire fungerar.

Manchester United-legendaren kritiserar i en välanalyserande text på Sky Sports hur försvarsarbetet numera fungerar i laget.

– Lindelöfs problem är Maguire och Maguires problem är Lindelöf, säger 45-åringen.

Victor Nilsson Lindelöf har blivit ifrågasatt efter att ha förlorat närkampen mot Mbaye Diagne vid baklängesmålet i 1–1-matchen mot West Bromwich på The Hawthorns i söndags.

Gary Neville påpekar att den 26-årige svensken och den 27-årige engelsmannen inte kompletterar varandra i mittförsvaret.

– Lindelöfs problem är Maguire och Maguires problem är Lindelöf. Jag tror att om man placerar Lindelöf bredvid Virgil Van Dijk i Liverpool, så skulle han vara en riktigt bra spelare. Han förstår spelet, han läser spelet, han är en bra försvarare. Om han spelade bredvid Leo Ferdinand eller Van Dijk, så tror jag att det han skulle bilda ett utmärkt par. Problemet är att han spelar bredvid Harry Maguire som inte är så rörlig, säger Gary Neville.

Harry Maguire och Victor Nilsson Lindelöf
Foto: Martin Rickett / TT NYHETSBYRÅN
Harry Maguire och Victor Nilsson Lindelöf

Maguire före Lindelöf

Enligt den tidigare försvararen så har Victor Nilsson Lindelöf problem i närkampsspelet och i luften, medan Harry Maguire har svårt när bollen spelas på ytan bakom honom och när han utmanas man mot man.

– Problemet som Lindelöf har är att de har investerat 80 miljoner pund i Maguire, så de kommer att vara tvungna att sätta någon bredvid honom. Båda har en tendens att falla tillbaka, så det behövs någon som kan få dem att flytta upp i planen. De kommer inte att peta Maguire, han är nyckelspelaren i försvaret som de bygger lagdelen kring. Det behöver vara någon som har fysiken och egenskaperna som Eric Bailly. Någon som är snabb, bra i luften, stark och kan täcka upp för Maguire man mot man, säger Gary Neville.

Slutsatsen är att mittbacksparet och målvakten David de Gea inte är tillräckligt dominanta och släpper in för mycket mål för att vinna Premier League.

Manchester United är nu sju poäng efter Manchester City i tabelltoppen och har en match mer spelad. Lördag den 6 mars är det Manchester City–Manchester United i ligan.

Foto: Alberto Saiz / TT NYHETSBYRÅN
Problemet är att Lindelöf spelar bredvid Harry Maguire, säger Gary Neville
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.