Liverpool vände efter omdiskuterad straff

Svenskdödaren hjälte

Publicerad 2020-10-24

Liverpool hamnade i ett tidigt underläge efter att VAR ändrat en frispark till straff.

Men mästarlaget reste sig och vann med 2–1 efter att Diogo Jota avgjort med pannan.

Norske talangen Sander Bergbe gav Sheffield United ledningen på straff i 13:e minuten. Men det var en straff som väckte reaktioner i Liverpool-lägret.

Ollie McBurnie föll efter en duell med Fabinho vid straffområdesgränsen och domaren dömde först frispark innan VAR klev in i bilden. Liverpools spelare hade redan radat upp sig i en mur när frisparken omvandlades till straff och Berge kunde sätta 1–0.

”Ingenting”

– Straffen var ingenting. Under en säsong går du igenom så många olika typer av perioder, vi hade ett orättvist beslut mot oss och behövde kämpa igen, säger Liverpool-tränaren Jurgen Klopp till BBC.

Liverpool kunde dock gå till pausvila efter att Roberto Firmino kvitterat i slutet av halvleken.

Nytt VAR-beslut

I 63:e minuten hade Mohamed Salah en boll i nät men även denna gång kopplades VAR in, och egyptiern bedömdes ha varit offside.

Men bara minuten efter skulle ledningsmålet komma. Sadio Mané slog ett inlägg som nådde pannan på Diogo Jota som nickade in slutresultatet 2–1. Nyförvärvet har imponerat sedan han anslöt från Wolverhampton och sänkte även Sverige med två mål i den senaste landslagssamlingen.

– Jag älskar dessa matcher, för då förtjänar du allt annat. Du förtjänar de lättare matcherna när kvällar som dessa till slut går din väg, säger Klopp.

Därmed går Liverpool upp till andra plats i tabellen med 13 poäng – samma antal som lokalrivalen Everton som har en match mindre spelad.