Barcelona till cupfinal efter supervändning

Uppdaterad 2021-03-04 | Publicerad 2021-03-03

Barcelona är klart för Copa del Rey-final efter stor dramatik.
Efter en kvittering på tilläggstid avgjorde Martin Braithwaite i förlängningen mot Sevilla.

Sevilla kom till mötet med en 2–0-seger från det första mötet i semifinalen. Barcelona som behövde en vinst på hemmaplan fick en en riktigt fin start på den första halvleken genom ett klassmål av anfallaren Ousmane Dembélé.

Fransosen kunde redan efter tolv minuter ge Barcelona ledningen efter ett fint förarbete och placerade bollen i det vänstra krysset.

Missade straff

I inledningen av den andra halvleken hade Sevilla möjligheten att punktera dubbelmötet efter att Lucas Ocampos gick omkull i straffområdet. Men efter en svag straff från argentinaren kunde Barcelona fortsätta att pressa på.

Kvitteringen kom på tilläggstid i andra halvleken när inbytte Antonine Griezmann hittade Gerard Piqué med ett inlägg. Mittbacken nickade in 2–0, vilket innebar förlängning.

Avgjorde i förlängning

Redan fem minuter in i förlängningen kunde dansken Martin Braithwaite inte bara utöka ledningen i matchen till 3–0 utan också ledningen i dubbelmötet till 3–2, vilket blev slutresultatet.

Vilka Barcelona kommer möta i finalen i april kommer att avgöras imorgon när Levante tar emot gästande Bilbao.

Sportbladet sänder finalen i Copa del Rey.