Southamptons tränare i tårar efter segern

Southampton chockade Liverpool genom att ta ledningen efter bara två minuter.

Fler mål blev det inte i matchen och Southampton segrade med 1–0.

Tränare Ralph Hasenhuttl föll ihop i tårar efter slutsignalen.

Liverpool FC

Liverpools tunga svit fortsätter. Southampton behövde inte göra mer än att skapa en uddamålsledning för att sno med sig alla tre poäng från de regerande mästarna. Matchen slutade 1–0 och Southamptons tränare Ralph Hasenhuttl föll ner på knä och grät av glädje när slutsignalen hade gått.

– Jag har aldrig tagit poäng mot Jürgen (Klopp) innan. Jag började tro på det i 92a minuten, jag vet att de är så starka och de kan alltid skapa något men vårt försvar i dag var fantastiskt. Och mentaliteten var jättebra. En perfekt dag för oss och våra supportrar, säger Hasenhuttl till SkySports efter matchen.

Det tog bara två minuter innan Southampton öppnade målskyttet genom Danny Ings. Han kom med full fart och lobbade in bollen bakom Alisson Becker. Och det visade sig alltså räcka för att få med sig segern.

Tredje raka utan seger

Trots att Liverpool hade extremt mycket bollinnehav, och styrde matchen, fick de inte spelet att fungera i straffområdet. Southampton hade ett stabilt defensivt spel och stoppade upp alla Liverpools försök.

Ljuspunkten i det svaga anfallsspelet hos Liverpool fanns i Andrew Robertson och samspelet med Sadio Mané. Gång på gång hittade ytterbacken fram till Mané inne i straffområdet, och den duon stod för flest chanser. Totalt blev det ett avslut på mål från Liverpool.

Det är Liverpools trejde raka ligamatch utan vinst, men de fortsätter trots det toppa tabellen. Manchester United står på samma poäng med en match mindre spelad, men sämre målskillnad.

För Southampton är det den femte hållna nollan på de sex senaste matcherna.