Tidig dubbelsmäll för IFK Göteborg mot Kalmar FF

Uppdaterad 2021-09-28 | Publicerad 2021-09-27

GÖTEBORG. Krisen i IFK Göteborg blir allt djupare.

På måndagskvällen åkte man på en tung 0–2-förlust hemma mot Kalmar på Ullevi – och laget är nu bara en poäng från kvalplats.

– Vi kan läsa och räkna. Man mår inte bra av den tanken, säger Mikael Stahre.

IFK Göteborg

2021 är, inte heller det, IFK Göteborgs år.

På måndagskvällen åkte man på stryk hemma mot Kalmar på Nya Ullevi, och fansen var rejält upprörda efteråt.

– Jag kan inte klaga på spelarnas attityd, men vi har inga marginaler med oss. Kalmar gör en bra insats och vi är jättebesvikna över att vi förlorar, säger Göteborgstränaren Mikael Stahre.

Tuffast möjliga start

Laget fick minst sagt jobbig inledning hemma på Nya Ullevi.

Redan i nionde minuten protesterade Marcus Berg till sig en varning av domaren Kristoffer Karlsson. Därmed är IFK Göteborgs lagkapten avstängd i Blåvitts kommande match, den första stora publikmatchen efter att restriktionerna släppts, borta mot Elfsborg på fredag.

På den efterföljande frisparken som IFK Göteborg ändå fick med sig träffade Kevin Yakob ribban.

Ännu tyngre blev det för hemmalaget i ösregnet på Ullevi åtta minuter senare när Kalmar FF:s brasse Romario tryckte in 1–0 (17) med ett välplacerat skott från straffområdesgränsen. Passningen fick den före detta Gaisspelaren från Sebastian Ring.

– Det här jävla målen som vi släpper in efter 15-17 minuter… Det är frustrerande, säger IFK Göteborgs Hosam Aiesh i pausintervjun till Discovery. Som tur är har vi en halvlek kvar.

Tolfte gången i år

Det var 12:e gången i årets allsvenska som IFK Göteborg hamnade i ett 0–1-underläge. I de tidigare elva underlägena har det lett till sju förluster. Bara två av underlägena har IFK Göteborg lyckats vända till seger.

Även den här gången ledde det tidiga underläget till en förlust.

Krisen blev ännu större och läget ännu värre för IFK Göteborg efter en timmes spel när Jonathan Ring nickade in 2–0 för Kalmar FF på ett välriktat inlägg från Nils Fröling.

IFK hade förtvivlat svårt att skapa några heta chanser i andra halvlek, och gästerna hade inga som helst problem att behålla ledningen matchen ut.

När Kristoffer Karlsson blåste för fulltid efter 96 minuter ekade buropen på Nya Ullevi.

– Vi är i ett prekärt läge. Man mår inte bättre av att prata om det, säger Mikael Stahre efteråt. Vi får försöka låsa in oss i vår bubbla. Det ingår i en stor klubb att klara prekära situationer.

– Vi får försöka att inte bli stressade, men inte förringa den skarpa situationen, säger Stahre.