Malmö FF vidare i Champions League-kvalet efter dramatik

Uppdaterad 2022-07-13 | Publicerad 2022-07-12

Malmö FF är klart för andra rundan i Champions League-kvalet – men det blev dramatiskt på Island.

3–3 borta mot Vikingur Reykjavik i Champions League-kvalet innebär att MFF vinner med 6–5 totalt.

– Jag förväntade mig att det skulle vara så här tufft, säger MFF-tränaren Milos Milojevic till Sydsvenskan.

Malmö FF

Efter att ha släppt in en sen reducering vann favorittippade Malmö FF ”bara” med 3–2 hemma mot isländska Vikingur förra veckan.

Det blev inte mindre spännande när Vikingur rivstartade och tog ledningen med 1–0 i returen på konstgräset i Reykjavik.

– Vi kunde ha startat bättre, vi var lite sömniga. Så under första tjugo minuterna väntade vi bara på att saker skulle hända. Sedan gjorde killarna det riktig bra och vi gjorde två snabba mål och hade flera bra chanser, säger MFF-tränaren Milos Milojevic till Sydsvenskan.

Tappade klar ledning

Ja, två snabba Malmö-mål innan halvtid, av Veljko Birmancevic och Felix Beijmo, satte MFF i förarsätet igen.

När Anders Christiansen sedan avslutade ett mönsteranfall för 3–1 direkt efter paus kunde väl den lilla klacken av tillresta bortasupportrar ändå andas ut?

Nej, två raka Vikingur-mål innebar att islänningarna bara var ett mål från en förlängning med en kvart kvar att spela. 3–3-målet nickade Karl Fridleifur Gunnarsson in från en misstänkt offsideposition.

Det blev några dramatiska slutminuter, men Malmö lyckades hålla undan och vinner alltså med 6–5 totalt.

Blodig skada på Kiese Thelin

Härnäst ställs MFF mot Zalgiris Vilnius från Litauen. Första matchen av två spelas borta den 19 juli. Returmötet spelas i Malmö den 26 juli.

– Jag förväntade mig att det skulle vara så här tufft. Jag visste att de inte skulle ge upp. De trodde på sig själva, men vi var förberedda på detta scenariot, säger Milojvevic.

En smula för oroande för MFF är att Isaac Kiese Thelin tvingades bryta matchen efter en smäll mot huvudet. MFF-anfallaren, som gjorde comeback efter sjukdom i helgens 3–0-seger mot Varberg, började blöda och utgick med en halvtimme kvar.