Man Citys segersvit över – kryssade mot Southampton

Publicerad 2022-01-22

Han hade aldrig gjort mål i Premier League på 67 matcher.

Då slog Kyle Walker-Peters till mot Manchester City.

Målet räckte till att stoppa Citys segersvit på 12 raka ligasegrar.

Den 30 oktober var senast Manchester City förlorade i Premier League när Crystal Palace vann med 2–0.

Sedan dess har man tolv raka ligasegrar och de flesta räknade nog med att den trettonde skulle komma mot Southampton i kväll.

Men redan efter sju minuter tog hemmalaget ledningen när ytterbacken Kyle Walker-Peters, 24, i sin 68:e ligamatch, satte sitt första Premier League-mål i karriären.

Experten: ”Magiskt avslut”

Han följde med upp i anfallet, tog emot bollen och avslutade sedan kyligt med en yttersidan i bortre hörnet.

– Det är ett magiskt avslut, det är väldigt bra att få in den där, säger Viaplays expert Pontus Kåmark.

Laporte kvitterade

I den andra halvleken var Southampton nära att utöka ledningen när Broja nickade i stolpen men i stället kvitterade City när Aymeric Laporte nickade in 1–1 i 65:e minuten.

Efter det pressade City på allt mer och både Kevin De Bruyne och Gabriel Jesus träffade stolpen men matchen slutade 1–1.

I slutskedet av matchen ville City ha rött kort på Stuart Armstrong när han satte dobbarna högt upp i låret på Laporte. Men efter VAR-granskning så nöjde sig domaren med ett gult kort.

Efter matchen visade fransmannen upp såret som han fick vid situationen.

”Tack för souveniren”, skriver han på Twitter.

Poängtappet för City gjorde nog framförallt Liverpool nöjda och man har nu chans att knapra in lite på konkurrenten då man har två matcher färre spelade än serieledaren.