Publicerad 2023-05-15

Liverpools dröm om en Champions League-plats lever vidare.

Curtis Jones sänkte Leicester med två fullträffar.

Premier League-vinnarna från 2016 lever nu farligt nära nedflyttning.

Liverpool tog sjunde raka segern när man körde över Leicester borta på King Power Stadium med 3–0.

Gästerna avgjorde tillställningen under tre drömminuter i första halvlek.

– Otroliga mål. Det andra målet var superbt. Det var en nästan perfekt match. Mellan minut 55 och 75 var det lite mer öppet än vad jag skulle vilja, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp till BBC Sport.

Jones tvåmålsskytt på tre minuter

Det var en ovan målskytt – Curtis Jones, som klev fram som matchhjälte med sina två mål.

I den 33:e minuten stötte han först in Mohamed Salahs precisa inlägg fram till 1-0. Och i minut 36 utökade han till 2-0 med ett välriktat skott som borrade sig in vid den bortre burgaveln.

Målet var hans blott tredje ligamål den här säsongen. Än en gång stod Salah för assisten.

Efter matchen fick Jones frågan om den här matchen var hans bästa i Liverpool-tröjan.

– Jag tror det, definitivt, säger han till Sky Sports.

I den andra halvleken fullbordade Salah sitt assist-hattrick på en frispark, när han petade bollen vidare till Trent Alexander-Arnold som avslutade med ett mäktigt skott.

Hoppet om Champions League lever

I och med kvällens trepoängare är Liverpool alltjämt med i racet om Champions League-platserna. Med två matcher kvar att spela ligger man bara en poäng bakom Manchester United på fjärde plats, som dock har spelat en match mindre.

För Liverpool väntar närmast Aston Villa, innan man ställs mot redan nedflyttningsklara Southampton i den avslutande omgången.

För Leicesters del kom förlusten mycket olägligt i kampen om att hänga kvar i Premier League. För närvarande ligger man på nedflyttningsplats, två poäng bakom Everton som är närmaste lag på säker mark.

– Det är svårt att sätta fingret på vad det beror på. Vi har inte varit bra den här säsongen. Det är det som är det viktigaste. Vi har förlorat för många matcher, säger Leicesters kapten Jonny Evans till Sky Sports.