Örlund lämnar AIK

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Lånas ut till Fredrikstad

Daniel Örlund, 28, lämnar AIK. Norska Fredrikstad lånar målvakten säsongen ut.

– Han håller en hög nivå, säger FFKs sportsligt administrative ledare, Per Morten Haugen, till Fredrikstads hemsida.

Foto: Daniel Örlund lämnar tillfälligt AIK.

Daniel Örlund har haft en tung säsong i AIK. Efter ett par misstag var han kraftigt ifrågasatt och petades till slut till förmån för Nicklas Bergh. I veckan gjorde AIK dessutom klart med den finske U21-landslagsmålvakten Tomi Maanoja och därmed var det mer eller mindre klart att Örlund skulle lämna.

Ett bra scenario

Han har kopplats ihop med en israelisk klubb, men nu blir det alltså Norge i stället. Han lånas ut till serieledarna Fredrikstad.

– I och med värvningen av Tomi Maanoja och att det därmed blir en konkurrenssituation mellan tre målvakter så är det ett bra scenario både för Daniel och för AIK att han lånas ut under hösten. Han kommer till en bra liga och det är utmärkt att en av våra målvakter får bra med speltid, säger AIK:s sportchef Ola Andersson till aik.se.

Den fjärde som lämnar

AIK fortsätter att rensa i sin trupp. Lucas Valdemarin, Khari Stephenson och Daniel Arnefjord har tidigare lämnat truppen. Dulee Johnson är också på väg bort. I Fredrikstad är man nöjda med lånet.

– Vi har jagat en målvakt till. Erik Bråthen ska opereras den här månaden och är borta resten av säsongen. Lasse Staw sliter med hopparknä och får också ta ett längre avbrott från fotbollen. Vi menar att 28-årige Danel Örlund håller en hög nivå och då har vi två solida målvakter i honom och Tommy Runar, säger Per Morten Haugen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.