Neymars tårfyllda tal på födelsedagsfesten: ”Allt jag önskar mig”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

PSG-stjärnan Neymar bjöd i helgen in sina lagkamrater och sin familj till en stor födelsedagsfest i centrala Paris.

Väl på plats gav han ett känslosamt tal och berättade vad han önskade sig allra mest på födelsedagen.

– Det jag önskade mig allra mest i dag var ett nytt mellanfotsben, säger Neymar, som skadade foten allvarligt för två veckor sedan.

Han fick fjolåret spolierat på grund av en fotfraktur.

I cupmatchen mot Strasbourg i slutet av januari drabbades PSG:s brassestjärna Neymar, 27, av ytterligare en allvarlig fotskada, i samma fot som förra året.

Vi har analyserat skadan noggrant och kan konstatera att Neymar kommer tvingas vara borta från spel i tio veckor”, skrev klubben i ett pressmeddelande för en vecka sedan.

Han kommer därmed att missa PSG:s dubbelmöte med Manchester United i Champions League.

Även tränaren på plats

I söndags hade Neymar – som fyller 27 år i dag, tisdag – födelsedagsfest på krogen Pavillon Gabriel i Paris. Temat för kvällen var ”En röd kväll”, därför kom alla gäster iklädda röda kläder.

På gästlistan fanns bland annat lagkamraterna Kylian Mbappé, Edinson Cavani, Angel di Maria, Gianluigi Buffon, Dani Alves samt tränaren Thomas Tuchel. De brasilianska musikerna Wesley Safadao och DJ Bob Sinclair bjöd på underhållningen. Även Neymars familj (mamma, syster, son) var på plats.

Födelsedagsbarnet själv höll, mitt under festligheterna, ett känslosamt tal uppe på en scen, med en krycka i ena handen och en mikrofon i den andra.

– Det jag önskade mig allra mest i födelsedagspresent i dag var ett nytt mellanfotsben. Så att jag kunde vara tillbaka på planen och kämpa och göra det jag älskar mest av allt, att spela fotboll, säger Neymar med tårar i ögonen.

”Svårt att hoppa runt på kryckor”

I talet berättar han att han övervägde att ställa in festen på grund av skadan, men att hans vänner övertygade honom om att fullfölja sina planer.

– Det är svårt att hoppa runt på kryckor hela tiden. Varje idrottare vet hur tufft det är, säger han och tackar sina lagkamrater i PSG.

– De ger mig allt sitt stöd för att hjälpa mig att komma tillbaka så snabbt som möjligt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.