Stjärnans dubbel sänkte Chelsea i London-derbyt

Uppdaterad 2018-04-02 | Publicerad 2018-04-01

Tottenham hade inte vunnit ett London-derby på Stamford Bridge på 28 år.

Med skyttekungen Harry Kane på bänken behövde Tottenham en annan hjälte.

Engelsmannen Dele Alli tog chansen, gjorde två mål och såg till att Tottenham kopplade ett stort grepp om Champions League-platserna.

Viktiga poäng stod på spel i London-derbyt mellan Chelsea och Tottenham på Stamford Bridge. Chelsea var pressade att vinna för att inte hamna för långt efter i jakten på Champions League-platserna.

Hemmalaget kopplade greppet i stormötet när nickspecialisten Alvaro Morata knoppade in 1–0 efter 30 minuters spel. Spanjoren mötte Victor Moses inlägg perfekt samtidigt som Tottenhams målvakt Hugo Lloris hamnat helt fel. Moratas elfte mål i Premier League den här säsongen.

När klockan sedan tickat över 45 minuter och publiken på Stamford Bridge börjat resa sig från sina platser, klev dansken Christian Eriksen in i handlingarna. Och han gjorde det med en kanon. Eriksen tog emot bollen en bit utanför straffområdet, avancerade framåt och avlossade ett drömskott som helt ställde Chelsea-målvakten Willy Caballero.

Två mål på fyra minuter

Inför mötet hade Chelsea inte förlorat mot Tottenham på Stamford Bridge på de 22 senaste mötena. Men det här skulle bli dagen då den långa sviten bröts. Och det var engelsmannen Dele Alli som skulle ta på sig hjälterollen i Harry Kanes frånvaro.

I den 62 minuten stack Alli iväg i djupled, bjöd på en nedtagning i världsklass och avslutade kyligt intill stolpen till 2–1 för gästerna. Sedan dröjde det inte många minuter innan Alli hade dubblat sin målskörd för dagen. Efter en tilltrasslad situation fick sydkoreanen Son Heung-Min till slut fram bollen till en fristående Dele Alli som satte 3–1.

Chelsea jagade sedan kvittering utan att lyckas göra ytterligare mål på Hugo Lloris i Spurs-målet. Förlusten för Chelsea innebär nu att man tappar ytterligare i Champions League-racet. Med sju omgångar kvar att spela har man åtta poäng till just Tottenham på fjärde plats.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se