Uppdaterad 2018-07-30 | Publicerad 2012-07-07

Keene missnöjd med att Dif inte lyckades avgöra

Två man mer i en kvart.

Djurgården lyckades ändå inte avgöra borta mot Syrianska.

– Klart att vi ska vinna den här matchen när de har nio man, säger James Keene efter 1–1.

Djurgården fortsätter att samla på 1–1-matcher i allsvenskan. Det här var sjunde gången som laget spelade 1–1.

På lördagen fick de ett gyllene läge att vinna borta mot Syrianska.

Efter en svag första halvlek där Syrianska tog ledningen genom George Mourad (hans första för säsongen) kvitterade James Keene direkt efter pausen. Keene utnyttjade ett misstag av målvakten Dwayne Miller som tappade bollen framför fötterna på engelsmannen.

– Mitt bästa mål hittills, haha, sa Keene, som snubblade in bollen från nära håll.

Sedan fick hemmalaget ännu större bekymmer.

Omar Jawo blev målchansutvisad i den 57:e minuten.

Med kvarten kvar fick även mittbackskollegan Hans Skenderovic lämna planen efter sitt andra gula kort.

Men trots två man mer fick inte Djurgården in segermålet.

– Det blev mycket inlägg, men de gjorde det bra med nio man, säger James Keene till Canal Plus.

”Klart vi ska vinna”

På frågan om det känns som två förlorade poäng, svarar han:

– Vi kämpar tillbaka till 1–1. Men det är klart att vi ska vinna den här matchen när de har nio man.

Syrianskas Johan Arneng, som hade ett kanonskott i kryssribban i inledningen av andra halvlek, anser att Djurgården var för omständligt:

– Det var en jämn match. Utvisningarna förstör vår chans att vinna. Men vi krigar till oss en poäng. Djurgården flyttar bollen för sakta för att det ska hända någonting.

Arneng är nöjd med att laget fick med sig oavgjort.

– Till slut är det så att vi vinner en poäng. Men som Djurgården spelar i andra halvlek hade vi en chans att vinna matchen.