Gefletränaren friad: ”Lite upprättelse”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Rattfylleutredningen mot Thomas Andersson nedlagd

Foto: TT

Utredningen mot Thomas Andersson är nedlagd.

Gefletränaren hade inte överskrivit gränsvärdet för rattfylla.

– Det kom ut samma dag som vi skulle möta Kalmar och direkt på matchsamlingen fick jag redogöra för spelarna vad som hade hänt, säger Andersson.

I förra veckan kom uppgifter om att Gefles tränare Thomas Andersson fastnat i ett nykterhetskontroll och att han misstänktes för rattfylla.

– Det är så klart jättejobbigt och ingenting man är stolt över. Nu väntar polisen på svar på blodprovet för att fastställa promillehalten. Testet får visa hur allvarlig situationen var, vilket jag tror är mycket ringa, sa Andersson då.

”Fick redogöra för spelarna”

Men nu är utredningen nedlagd.

Svaret på blodprovet visade att Thomas Andersson inte överskrivit gränsvärdet för rattfylla.

– Givetvis känns det på sätt och vis som lite upprättelse. Det är en jobbig tid som hängt över mig även om skriverierna saknat proportioner, säger Gefletränaren till Sportbladet.

Uppgifterna kom ut bara timmar innan Gefles möte med Kalmar FF och Andersson berättar nu om sitt livs märkligaste matchsnack.

– Jag fick rådet att om jag inte talar om det så kommer inte någonting att komma ut. Men det kom ju ut i alla fall, samma dag som vi skulle möta Kalmar, och direkt på matchsamlingen fick jag ju redogöra för spelarna vad som hade hänt.

Hur reagerade de?

– De visste ju precis som jag att vi har ett jobb som kräver en annan fokusering. Och vi sa att vi skulle lägga all vår kraft på bara den matchen och det gjorde alla på ett väldigt bra sätt (Gefle vann matchen med 4–2 reds. anm), säger Andersson.

Tackar klubben

Samtidigt passar Andersson på att rikta ett tack till Gefle IF.

– Alla anställda inom klubben och alla människor som känner mig har visat ett stort stöd hela tiden vilket känns väldigt bra. Nu ska det bli skönt att lägga det här bakom mig och fokusera på fotbollen, säger Andersson.

Gefle ligger sist i allsvenskan med sex poäng upp till en kvalplats.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.