En snöplig målvaktstabbe höll på att orsaka poängtapp mot Helsingborg.

Då klev Johan Oremo, 31, fram på stopptid och nickade in 2–1 för Halmstad.

– Vad ska man säga, jag var på rätt plats vid rätt tillfälle, säger Oremo.

Inför mötet mellan Halmstad och Helsingborg på Örjans vall låg den förstnämnda klubben på en femteplats i tabellen.

För skåningarnas del gällde det att fortsätta hänga med i toppstriden, oavgjort skulle räcka för att gå upp på samma poäng (25) som tabelltvåan AFC Eskilstuna.

I stället visade det sig att Halmstads Johan Oremo blev den stora hjälten den här kvällen.

– Det var otroligt att få sätta dit den, säger Oremo i C More om sitt 2–1-mål.

Den första halvleken var tämligen chansfattig och slutade mållös. Omkring fem minuter in på den andra spräckte HBK nollan genom Gabriel Gudmundsson.

Målvaktstabbe gav kvittering

Därefter tryckte Helsingborg på för en kvittering och fick den också 35 minuter från slutet. Darijan Bojanic lyfte in en frispark från långt håll som Malkolm Nilsson såg ut att plocka enkelt. Men målvakten tappade balansen och föll baklänges in i målet med bollen i händerna. Domaren deklarerade sedan att den hade varit över linjen.

Det såg länge ut att stanna vid oavgjort, men på tilläggstid klev Johan Oremo fram. Anfallaren nickade in 2–1, hans första mål för säsongen.

– Jag tycker vi gör en bra match, sen kommer de in i matchen mer, säger Oremo.

– Det finns chanser åt båda hållen i slutet men det är vi som lyckas sätta dit den till slut.

Därmed går HBK upp på samma poäng som både Örgryte och Helsingborg, som dock har bättre målskillnad.