Piteå bröt förlustsviten - tillbaka i topp

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Piteå IF är på vinnarstigen igen och återtog serieledningen i damallsvenskan. Efter tre raka förluster kunde laget vinna hemma mot Limhamn Bunkeflo med 2–1.

– Jätteskönt att vinna igen. Vi ledde serien så länge och nu är vi i topp igen vilket är viktigt för självförtroendet, säger Piteås Nina Jakobsson efter matchen

Piteå IF har varit en stor överraskning den här säsongen. Laget har legat i toppen av serien och gör sin bästa säsong någonsin i damallsvenskan. Inför mötet mot Limhamn Bunkeflo låg laget tvåa, en poäng efter Kopparbergs/Göteborg, men med en match mindre spelad.

Den senaste tiden har dock laget varit inne i en negativ period med tre raka förluster. Den svaga formen har gjort att övriga topplag närmat sig bakifrån. I dag kom dock vändningen även om den satt långt inne.

– Det har varit lite tungt men efter den här vinsten leder vi serien igen vilket är jätteskönt och viktigt för självförtroendet, säger Piteås Nina Jakobsson.

Foto: Bildbyrån

Spelet imponerade inte

Det började bra och precis innan paus kunde Nina Jakobsson ge Piteå ledningen. Lyckan varade dock inte speciellt länge då tabellsjuan Limhamn Bunkeflo kvitterade genom Eveliina Parikka som nätade med pannan. Spelet var jämnt mellan lagen men skärpan i avsluten var inte alltid hundraprocentiga.

– Jag tycker att vi gör en jättebra första halvlek. Vi skapar chanser och är rörliga i anfallsspelet. Sen kvitterar de i andra och då blev vi något nervösa en stund men jag tycker att vi är det bättre laget och vi vinner rättvist, säger målskytten Nina Jakobsson.

Med halvtimman kvar drev Piteå upp tempot något och skapade ett flertal chanser innan Madelen Janogy sköt in 2–1 efter en hörna. Anfallarens första mål för säsongen.

– Härligt att gå på lite ledighet som serieledare. Extra skönt med tanke på att vi ha lett serien under stora delar av säsongen, säger Jakobsson.

Det hände inte mycket mer efter ledningsmålet och segern gör att Piteå återigen är serieledare när damallsvenskan går in i ett kortare sommaruppehåll. Efter kvällens match mellan Eskilstuna-Linköping startar serien upp igen i början på augusti.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.