Olsson: ”Vi har varit helt utspelade”

Av: Pelle Strandman, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: C MORE

Utspelade mot Kalmar.

Då sågade lagkaptenen Jonas Olsson spelarrekryteringen.

– Det är svårt när vi har en forward och en ytterback i hela truppen – och sex mittbackar och sex yttrar. Det finns ingen balans, sa Jonas Olsson till C More i pausen.

– Det är bra med högt i tak. Sen kan fråga sig om man ska ta kritik internt eller externt. Men jag säger vad jag tycker, utvecklade han efter matchen.

Djurgården fick inte bara stryk mot Kalmar FF. De blev utspelade. Bortalaget dominerade mötet och vann till slut välförtjänt med 2–0. Erton Fejzullahu blev förste målskytt när han i den 35:e minuten tryckte in bollen via stolpen mot sitt förra lag. Djurgården buades ut redan i halvtid av sina hemmafans och i C Mores halvtidsintervju var Jonas Olsson självkritisk.

– Vi har varit utspelade i första halvlek. Rasmus (Elm) har haft alldeles för mycket boll, han håller i taktpinnen helt och hållet, säger han.

Sågar spelarrekryteringen

Samtidigt var Jonas Olsson mycket kritisk till hur Djurgården har värvat under sommaren, och att klubben varken har ersatt anfallaren Tino Kadewere eller högerbacken Felix Beijmo.

– Det är svårt när man har en spelarrekrytering där vi har en forward och en ytterback i hela truppen, men vi har sex mittbackar och sex yttrar. Det finns ingen balans. Och det är en fråga man bör ställa sig.

Fejzullahu noterades för ytterligare en fullträff och efteråt fick Jonas Olsson frågor om sitt agerande i pausen.

– Det var ett konstaterande. Jag tycker inte att vi har den balansen i truppen som man ska ha. Men så kan det vara i svenska klubbar, det förstår jag. Men jag vill ha bra balans gällande klubbkassan kontra spelarklassen i truppen.

”Känner frustration”

Var det mycket känslor i pausen?

– Kanske. För jag känner frustration i att om vi fått in fler bra pusselbitar (i sommar) hade vi verkligen kunnat komma högt upp i tabellen.

Olsson tycker att det är ett reellt problem att många spelare tvingas spela på ovana positioner och backar inte från sin kritik. Däremot förstår han att tajmingen kanske inte var helt klockren.

– Jag förstår att man tolkar det som kritik mot Bosse Andersson. Men det är många som tar beslut om spelarrekryteringar i en förening. Det är väl inte min grej att tycka om det, men jag tycker att balansen i en trupp är viktig.

Ångrar ingenting

Ångrar du det du sa?

– Nej, det vet jag inte. Om någon frågar mig något så säger jag vad jag tycker. Sen kanske man kan välja sina tillfällen bättre. Det är bra med högt i tak. Sen kan man fråga sig om man ska ta det internt eller externt, men vi är alla människor. Jag är engagerad och bryr mig om hur det går för föreningen. Det är ett ansvar som en äldre spelare har. Vissa tycker kanske inte det är rätt väg, men jag känner att det är bäst att säga vad man känner, säger han och fortsätter:

– Sen har jag själv inte varit så bra som jag velat under sommaren. Jag är också självkritisk. Jag kan göra det bättre. Det kan vi alla göra.

Sportchefen Bosse Andersson och tränaren Özcan Melkemichel anser i sin tur att den typen av diskussioner borde hållas internt.

– Det kanske är något ord för mycket från honom, säger tränaren Melkemichel.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.