Milosevic med fin gest och klassmål

Publicerad 2018-08-23

Alexander Milosevic skyddade en maskot från det ymniga regnet – och satte sedan 1–0 till AIK i cupsegern mot Sandviken.

Alexander Milosevic fick bära kaptensbindeln mot Sandviken i svenska cupen.

Han började med en fin gest mot en spelarmaskot – sedan blev han matchvinnare med ett tungt distansskott.

– Det var bara att ladda, säger Milosevic till C More.

Regnet öste ner när Sandviken tog emot AIK i svenska cupens sista kvalrunda. Den enda som inte blev rejält blöt inför match var den unga tjej som följde med dagens AIK-kapten Alexander Milosevic. I en fin gest skyddade AIK-mittbacken spelarmaskoten från ösregnet med sin vimpel innan matchstart.

Sen blev Milosevic även själva matchens huvudperson när han dundrade in 1–0-målet från straffområdesgränsen, förbi Tim Markström och via stolpen in i mål i den 29:e minuten.

– Denni (Avdic) tråcklade lite och jag skrev klacka, men sedan kom bollen ändå och då var det bara att ladda, säger Milosevic i C More.

Dubbla mittbacksmål

Och det var mittbackarna som skulle sköta den offensiva produktionen den här kvällen. Med knappa timmen spelad fick Robin Jansson stå helt omarkerad på en hörna och skalla in 2–0 som också blev matchens slutresultat.

– Vi städar av dem. De jobbar hårt, vi ska inte ta något från dem, och vi har sett andra allsvenska lag åka ut så det var ändå en bra match, säger Milosevic.

Enda orosmomentet för AIK var att Enock Kofi Adu såg ut att skada foten med 25 minuter kvar. Han tvingades kliva av men tog sig i alla fall av planen för egen maskin.

Även de andra allsvenska lagen kunde ta sig igenom kvällen utan några större problem. Norrköping krossade division fyra-laget Brottby med hela 10–0 efter att bland annat Jordan Larsson gjort hattrick.

Östersund tog en 5–2-seger borta mot gotländska Gute, IFK Göteborg vann med 4–0 borta mot lundalaget Torn och Örebro vann med uddamålet mot Akropolis, 1–2, efter sent avgörand från Nahir Besara.

Brommapojkarna var det enda laget som stötte på problem. Friska Viljor tog mötet till förlängning efter en sen kvittering. Men väl där redde BP ut det hela och vann med 3–1.