Uppgift: Sänker sin lön med 90 procent

SI: Så ser Zlatans nya kontrakt ut

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic ska redan ha skrivit på kontraktet med Los Angeles Galaxy.

Ansedda Sports Illustrated hävdar att det rör sig om ett tvåårskontrakt med en lön på omkring 12 miljoner kronor per år.

Det är en lönesänkning – med 90 procent.

Strax efter lunch uppgav trovärdiga ESPN att Zlatan Ibrahimovic spelat sin sista match för Manchester United. Enligt källor till kanalen ska tränaren José Mourinho ha gett svensken tillstånd att bryta sitt kontrakt – som sträckte sig till maj månad – i förtid, för att gå till amerikanska MLS-laget Los Angeles Galaxy.

Nu uppger ansedda Sports Illustrated att kontraktet med Galaxy redan är påskrivet. Och att ”Ibra” tvingats sänka sin lön – rejält.

Rejäl lönesänkning

Från att, enligt uppgift, ha haft en årslön på omkring 125 miljoner kronor i sitt senaste kontrakt med Manchester United, ska den 36-årige stjärnan nu ha gått med på att få ... en tiondel av det.

Det ska nämligen röra sig om ett tvåårskontrakt med en lön på 1,5 miljoner dollar (cirka 12 miljoner kronor) per säsong.

Detta eftersom Galaxy redan fyllt sin kvot av så kallade ”designated players” (spelare som inte omfattas av lönetaket) i form av bröderna Giovani och Jonathan dos Santos samt Romain Alessandrini.

Det är dock oklart huruvida Ibrahimovic får någon slags bonus utöver sin grundlön.

Kan debutera 31 mars

Enligt Sports Illustrated kommer klubben att offentliggöra värvningen av Zlatan Ibrahimovic i morgon, fredag, bland annat via en helsida i tidningen Los Angeles Times.

Och enligt Sports Illustrateds källor är ”Ibra” aktuell för spel redan i derbyt mot Los Angeles FC som spelas den 31 mars och som sänds på den stora tv-kanalen Fox.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.