Isak målskytt – igen och igen

Låg bakom alla fyra målen för Willem II

Publicerad 2019-04-02

Alexander Isaks hysteriska form håller i sig.

I matchen mot Heracles gjorde han två mål och två assist när Willem II vann med 4–3.

– Gör jag det jag är bra på så kan jag förstå om det ser lätt ut, säger han till holländsk tv.

Svensk fotbolls nya affischnamn bara fortsätter leverera.

På tisdagskvällen låg Alexander Isak bakom alla fyra målen när Willem II vann med 4–3 mot Heracles på bortaplan i den holländska ligans mittenskikt.

Det var 19-åringens nionde och tionde mål på de sex senaste matcherna för Willem II efter utlåningen från Borussia Dortmund: nio i ligan och ett i cupen. Efter de succéartade inhoppen i landslaget satte han tre straffmål bara i förra ligamatchen i lördags.

Första på stopptid

Isak blev frispelad i den tredje stopptidsminuten i första halvlek efter att Willem II brutit bollen högt upp på Heracles planhalva.

Anfallaren tog emot bollen, avancerade något och placerade sedan säkert bollen lågt med vänstern bakom målvakten.

Enligt Fotbollskanalen, som refererar till Fifa, blev Isak historisk med det målet som den förste i klubbens historia att göra nio mål på sina första tio ligamatcher.

– Det visste jag inte. Det är kul att vara i historieböckerna och jag hoppas vara kvar där så länge som möjligt, säger han i holländsk tv efter matchen.

Redan i den 17:e minuten borde svensken fått en assist när han flöt igenom Heraclesförsvaret på sitt karaktäristiska vis, kom ner till kortlinjen och slog in bollen framför mål. Där mötte lagkamraten Vangelis Pavlidis som lyckades missa tom bur från 2,5 meter när han sköt bollen över via en ribbtouch. En smått osannolik miss.

Dubbla assist också

I den 56:e minuten slog Isak till igen. Återigen bröt Willem II hemmalagets speluppbyggnad högt upp. Bollen gick fram till Isak som på nytt tog sig in i straffområdet, en bit till höger, och från 15 meter placerade bollen i mål med högerfoten via den bortre stolpen.

Efter målet skanderade de 400 tillresta Willem II-fansen ”Isak! Isak! Isak!” igen.

Och i den 63:e minuten fick Isak sin assist när Pavlidis hittade målet efter att han med en enkel petning friställt greken som gjorde 3–0.

Men Heracles, som saknade Kristoffer Peterson på grund av avstängning, kom tillbaka och reducerade två gånger om: i den 72:a och den 82:a minuten.

Gör det lätt för sig

Sedan såg gästerna ut att döda matchen i den 87:e minuten genom Marios Vrousais 4–2-mål. Vem som stod för framspelningen? Alexander Isak förstås.

I den 90:e minuten reducerade Heracles igen och pressade sedan på för en kvittering men Willem II höll undan och vann.

– Klart jag är nöjd. Jag tycker att jag bidrog mycket till laget, säger Isak.

Han fick efteråt en fråga om hur allting kan se så lätt ut för honom.

– Det är inte lätt men jag är inne i en bra rytm. Jag vet att jag är bra med bollen och om jag bara gör det jag är bra på så kan jag förstå om det ser lätt ut.

Willem II är kvar på åttonde plats i tabellen men kröp poängmässigt lite närmare en kvalplats till Europa League. I nästa match väntar Ajax för Isak & Co.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se