IFK Göteborg besegrade Helsingborg

Publicerad 2019-04-22

Återvändaren Lasse Vibe gjorde succé i sin första match från start, och på hemmaplan, för IFK Göteborg.

Han gjorde tidigt 1–0 och var senare inblandad i straffen som gav 3–0, när Göteborg besegrade ett blekt Helsingborg med 3–1.

IFK Göteborg

Den danske anfallaren Lasse Vibe spelade i IFK Göteborg under åren 2013–15, och vann den allsvenska skytteligan 2014 med 23 mål. Nu är han tillbaka, efter några år i danska Sönderjyske, engelska Brentford och senast Changchun Yatai i Kina.

Många Blåvitt-supportrar hoppas att Lasse Vibe ska bli lite av en frälsare för lagets anfallsspel. På annandag påsk blev det upp till bevis i solen på Ullevi, där IFK Göteborg håller hus i väntan på att Gamla Ullevis hybridgräs ska bli spelbart.

”Som en dröm”

Det gick bara knappt elva minuter innan Lasse Vibe gjorde 1–0. I utkanten av straffområdet fick han, svagt bevakad, ta emot ett inspel från högerbacken Sebastian Ohlsson. Efter en snygg vändning sköt Vibe nära bortre stolpen.

– Som en dröm nästan, säger Lasse Vibe till C More i paus.

– Man blir väldigt ödmjuk, tillägger 32-åringen om alla hyllningar han fått i Göteborg – redan före målet.

I 16:e minuten ökade Göteborg till 2–0, när Carl Starfelt nickade in Benjamin Nygrens inlägg efter en hörnvariant. Det var första målet i allsvenskan för mittbacken Starfelt.

Hemmalaget såg ut att ha matchen under kontroll i slutet av första halvlek, medan Helsingborg var överraskande blekt.

Straff – sedan ut

Andra halvlek började ungefär likadant. Göteborg spelade sig till några bra chanser, utan resultat.

Helsingborg gjorde tre byten samtidigt efter en timmes spel. Det hjälpte föga.

I 64:e minuten gjorde Benjamin Nygren 3–0 på straff, sedan Lasse Vibe gått omkull i kamp med Markus Holgersson. Fyra minuter senare blev Vibe utbytt efter ett gott dagsverke.

Inbytte Max Svensson reducerade för Helsingborg på tilläggstid.