Blåvitts trollkarl: ”Dag som jag drömt om”

Publicerad:

FOTBOLL

GÖTEBORG. Matchvinnare mot AIK med mål och målgivande passning.

Patrik Karlsson Lagemyr, 22, som gått igenom mycket svåra skadeperioder hade starka känslor efteråt.

– Det här är en dag man drömmer om när man varit borta i tre år, säger han.

I flera år har Patrik Karlsson Lagemyr varit talangen och liraren utöver det vanliga. Men gång på gång har drömmarna slagits i spillror av svåra knäskador.

Starten på 2019 har visat vad han kan som skadefri.

Mot AIK stod mittfältaren för 2–0 och passade fram till 3–0.

– Jag trodde inte den skulle gå in, jag trodde att han skulle hinna att ta den. Det var otroligt skönt, säger han om 2–0-målet.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

– Sedan gör Sargon (Abraham) en löpning som är väldigt underskattad. Han tar med sig bollen i steget. All cred till honom som gör ett så vackert mål och tack för att jag fick ett assist, säger IFK Göteborgsspelaren som går under smeknamnet ”Paka”.

Tränaren Poya Asbaghi sa om Karlsson Lagemyrs insats centralt som offensiv mittfältare:

– "Paka" får ibland epitetet trollkarl eftersom han är så finurlig i offensiven. Och ja, han är en trollkarl, men också på grund av hur han försvarar. Jag förstår inte var han hittar det presspelet och den orken som gör att han kan ta de här maxlöpningarna över så stor yta.

– Och sen dessutom behålla lugnet när han väl har bollen. Han är exceptionell på det viset, säger Asbaghi.

I Ullevis katakomber hade 22-åringen nästan svårt att in alla känslor på en och samma gång.

”Drog iväg till USA”

Karlsson Lagemyr har under flera år drabbats av flera svåra knäskador.

– Det är såna här matcher som gjort att man fått tillbaks gnistan när man varit i det mörka.  När jag blev utbytt i slutet stannade jag upp tog jag in lite runt omkring mig, säger han.

När var det som mörkast?

– Det var senaste knäskadan. Jag minns det så väl från förra året. Jag var med på ett möte inför en match i Svenska cupen i februari och började fundera ”vad gör jag här, jag är ju inte ens nära att kunna spela”. 

– Det var en otroligt tuff period personligen. Då tog jag ledigt från rehaben för att komma iväg från allt.  Jag fick fokusera på att hitta glädjen i livet för det första. Träningen och rehaben gav inget då.

– Jag och pappa drog iväg till USA, till New York och bara levde lite för att få livsglädje. Jag kom hem och kunde ta nya tag sedan. Det var viktigt för mig, säger Karlsson Lagemyr. Nu känner jag bara glädje.

Hur bra är ni?

– Jag vet inte. Vi är ett ungt och hungrigt lag som vill bli bättre varje dag. Det visar vi ute på planen. Vi gör en fantastisk match.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.