Förslaget: Premier League i Kina

”Vi kommer att bli fullständigt slaktade”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Fortsätta säsongen eller inte?

Det är den stora frågan för Premier League.

Nu skriver The Athletic att ett förslag som diskuteras är att spela matcher i Kina.

The Athletic skriver att det är en klubb som har tagit upp frågan om att fortsätta säsongen utomlands där Kina nämns som ett alternativ.

Förslaget bygger på att man då kan underlätta för nationella sjukvården, NHS, och att låta myndigheter och sjukvården använda klubbarnas faciliteter.

På fredag ska en videokonferens hållas med representanter från de 20 Premier League-klubbarna, varav förslaget då kan komma att tas upp.

”En galen idé”

Flera klubbar har dock indikerat att man kommer att rösta nej till förslaget.

– Det är en galen idé och jag tror att det kommer att sägas nej rejält. Om vi skulle fortsätta säsongen och flytta den till ett annat land kommer vi att bli fullständigt slaktade, säger en klubbchef till The Athletic.

En annan klubbrepresentant:

– Det är bara slöseri med tid och energi. Vi vill alla starta ligan och våra liv igen. Men tyvärr är det bara Gud och pandemin som kan ta det beslutet, och det ser mörkt ut.

Den nuvarande förhoppningen är att återuppta ligan i juli månad.

PODD Corona - så slår pandemin mot sportvärlden

Coronapandemin har slagit ut idrottsvärlden globalt; Sommar-OS, Friidrotts-VM och Fotbolls-EM har flyttats och de stora nationella ligorna står på paus. Men det är långt ifrån bara de stora drakarna som drabbas - längre ner i seriesystemen kämpar även mindre klubbar för att tackla krisen. I det här avsnittet reder vi ut vilka konsekvenser coronapandemin får för idrottsvärlden. Gäst i podden är Robert Laul, programledare är Marcus Ulvsand.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.