Sema om första Serie A-målet: ”En extra boost”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Ken Sema har gjort sitt första Serie A-mål.

Och det var inte vilket mål som helst.

– Det var bara att dunka dit den, jag vet att jag har en bra fot, säger Sema till Sportbladet om det matchavgörande vristskottet i Udineses 3–1-seger borta mot Genoa.

Det var vid ställningen 1–1 i den 87:e minuten som den svenske landslagsyttern slog till.

Anfallaren Stefano Okaka tog emot bollen i straffområdet och spelade bak till Ken Sema, som hittat position i den vänstra delen av straffområdet.

– Jag vet att får jag en bra träff så sitter den. Och det var precis det den gjorde också, säger Sema om skottet.

För jo, vristträffen var utsökt.

Bollen borrade sig in i det bortre hörnet och gav 1–2 på tavlan. Innan matchen var slut hade Kevin Lasagna fastställt slutresultatet 1–3.

– Otroligt skönt och välförtjänt för vår sida. Särskilt efter de där två förlusterna vi åkt på senast (1–7 mot Atalanta och 0–4 mot Roma). Det var en viktig seger, säger Sema om trepoängaren, som tar upp hans Udinese på en 13:e plats i en småhaltande tabell.

”Tar kliv hela tiden”

26-åringen, som är på lån från engelska Watford, har startat i varje match i Serie A denna säsong sedan han kom till klubben

– Jag blev utlånad för ha möjlighet att spela och utvecklas hela tiden. Det är exakt det jag har gjort. Det har känts bra. Jag känner att jag tar kliv hela tiden och det var viktigt att få göra målet i dag också för självförtroendet. Det är en extra boost liksom.

Vänjt dig vid ligan än?

– Hyfsat. Den är rolig att spela. Bra spelare och bra lag man får spela mot. Man lär sig hela tiden. En bra liga. En stor liga. Så det vore dumt att klaga.

”Tänker inte så långt”

Med tanke på förtroendet och speltiden som Sema fått i det svartvita Udine-laget , jämfört med speltiden i Watford och Premier League förra säsongen, så kan man kanske tro att en permanent övergång hade lockat.

Hade du velat stanna i Udinese eller är det fortfarande en återkomst till Watford och PL som du siktar på?

– Just nu tänker jag inte så långt liksom. Jag ska vara här och spela och utvecklas. Sen efter det får vi se vad som händer, säger Sema.

1 av 3 | Foto: Paolo Rattini / Getty Images Europe
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.