Dubbla röda kort för CL-jagande Tottenham

Publicerad 2019-05-04

Tottenham behövde poäng, men förlorade borta mot Bournemouth efter dubbla hjärnsläpp.

Först rann humöret över för superstjärnan Heung-min Son, 26, som fick rött kort efter en knuff.

I början av andra halvlek åkte dessutom Spursinhopparen Juan Foyth, 21, ut direkt – efter bara två minuter på planen efter en vansinnig tackling.

Bakom överlägsna Manchester City och Liverpool i toppen av Premier League är det jämnare mellan lagen direkt bakom.

Mellan Tottenham, Chelsea och Arsenal skiljer det fyra poäng med två omgångar kvar att spela.

Seger borta mot Bournemouth på lördagseftermiddagen hade säkrat en plats bland de fyra första för Tottenham och därmed en plats i nästa säsongs Champions League.

Första halvleken på Vitality Stadium blev händelserik. Båda lagen skapade vassa chanser, det var tuffa närkamper och ett par situationer där hemmalaget nog borde fått straff i åtminstone en av dem.

Första röda i karriären

Tottenhams superstjärna, Heung-min Son, har aldrig fått ett rött kort i seriespel under seniorkarriären, men i 43:e minuten inträffade det.

Sydkoreanen dribblade och försökte ta sig loss nära Bournemouthmålet omgiven av flera hemmaspelare.

Närkamperna och tacklingarna i situationen blev flera, Son fick knuffar och till slut överreagerade Tottenhamanfallaren tillbaka och tryckte omkull Jefferson Lerma med båda händerna.

Bournemouthspelaren stöp i marken och domaren Craig Pawson halade upp det röda kortet.

– Det är lite hett. Son reagerar och det är det han åker på. Det bränner till för honom, säger Viasats expert Pontus Kåmark.

– Även om Bournemouthspelaren förstärker så är det otroligt klumpigt (av Son). Det får inte ske, säger kollegan Martin Åslund. Son av alla, det är den sista man tror. Han är ju den man tror ska kunna fokusera och göra sitt jobb.

Son tappar humöret – går till attack mot Jefferson Lerma

Blev inbytt – utvisad direkt

Med en man mindre på planen tvingades Tottenhammanagern Mauricio Pochettino till ändringar. In kom Juan Foyth direkt efter pausen.

Argentinaren hann vara på planen i drygt två minuter innan han åkte på nästa utvisning för Tottenham.

Foyth kom med sträckt ben och öppen skosula rakt mot knät på Bournemouths Jack Simpson.

Nytt rött kort direkt från domaren Pawson.

– Foyth behöver inte duscha länge i dag. Två minuter hann han vara med, konstaterar Viasats Niklas Holmgren.

– En idiotisk tackling, säger Martin Åslund.

Föll på övertid

Större delen av andra halvlek blev det spel mot ett straffområde där Tottenham och målvakten Hugo Lloris försvarade sig framgångsrikt trots två man färre på planen.

Men Tottenham, som dessutom har andra semifinalen mot Ajax i CL på onsdag att tänka på, orkade inte hela vägen ut.

I första övertidsminuten nickade Bournemouths Nathan Aké in segermålet, 1–0, efter en hörna från vänster.

Nathan Ake nickade in segermålet på hemmaplan

Förlusten innebär att Tottenham bara är två poäng före fyran Chelsea och fyra före femman Arsenal i tabellen. Både Chelsea och Arsenal har dock en match mindre spelad.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se