Publicerad 2019-09-26

IFK Norrköping körde över tabelljumbon AFC Eskilstuna.

Peking vann med 4–0 efter bland annat ett klassavslut av Alexander Fransson.

– Ett fint mål, säger Fransson i C more.

IFK Norrköping behövde en halvlek för att säkra alla poäng hemma mot AFC Eskilstuna.

Sead Haksabanovic gav hemmalaget ledningen redan efter sju minuters spel. Sedan satte Lars Krogh Gerson 2–0 från straffpunkten innan det var dags för ett riktigt drömmål.

Alexander Fransson fick bollen långt ifrån straffområdet, drev den fram, och från cirka 30 meter lossade iväg ett skott som satt i krysset. En ren och skär överkörning i första 45.

– Det kändes bra när bollen lämnade min fot. Jag bara kollade när bollen seglade in i mål. Det var ett fint mål, säger Fransson i C more.

”Otroligt tungt”

AFC:s lagkapten, Kadir Hodzic, var förstås missnöjd:

– Det är otroligt tungt och vi är alldeles för passiva i vårt försvarspel. De gör tre enkla mål. Nu måste vi bara spela av matchen, vi slåss fortfarande om ett nytt allsvenskt kontrakt, säger han.

I den andra halvleken blev Alexander Fransson tvåmålsskytt när han tog emot bollen och satte dit 4–0 från nära håll. AFC pressade för en reducering men lyckades inte och matchen slutade 4–0.