Mer behövde inte Marcus Berg för att sätta prägel på kvällen.

Blåvittstjärnan var överallt när Änglarna krossade Östersund.

IFK Göteborg

Det var Berg, Berg och åter Berg på Gamla Ullevi.

Knappt hade matchen börjat innan Östersund fått se 35-åringen peta in 1–0 och 20 minuter senare dansade han fram på nytt.

Berg slog in bollen som via flera försvarare och till sist även Tobias Sana letade sig in i nätet.

– Det känns helt ok, planen är en leråker men vi gör det bästa av det, säger Berg till Discovery+ i halvtid.

Lämnade i tårar

Underlaget till trots fortsatte dock Blåvitstjärnan showa i andra halvlek.

Drygt tio minuter in slog han till på nytt efter att ha blivit serverad bollen centralt i straffområdet – och Östersund var i ordentlig brygga.

Än värre skulle det bli när Östersunds Kalpi Ouattara en stund senare snöpligt stötte in 4–0.

Men dagen skulle bli värre för Ouattara som föll i smärtor efter en närkamp med Hosam Aiesh.

Aiesh fick gult kort för situationen men det var en klen tröst för Ouattara som fick kliva av planen i tårar efter att inte kunna spela vidare.

Inhopp av Söder: ”Varit en ära”

Förutom segern fick hemmafansen även anledning att jubla när Robin Söder gjorde sin efterlängtade återkomst och sista hemmamatch i klubben.

Jublet skulle stiga ännu lite högre när 30-åringen fick dubbla chanser till skott på tilläggstid, men båda gångerna gick bollen  lätt i famnen på gästernas målvakt.

Efter matchen hyllades Söder av till applåder av hemmapubliken för sin karriär i Blåvittröjan.

– Det har varit en ära att spela framför er. Tack för allt, säger Söder.